fNews #30: jednostopý Uber, první kus FF 91, reklama Tesly a Prague Car Festival 2018

fNews #30: jednostopý Uber, první kus FF 91, reklama Tesly a Prague Car Festival 2018
  • Uber plánuje půjčovat elektrická kola a koloběžky
  • první předprodukční kus Faraday Future FF 91 se údajně dokončuje
  • I americká automobilka Tesla má svoje reklamy
  • Přijďte se podívat na stánek elektromobility na Prague Car Festival už tento víkend

V dalším díle fNews se podíváme na Uber. Tuto společnost jistě znáte jako svého druhu taxi službu. To se však brzy změní. Uber začátkem týdne přišel s informací, že bude půjčovat elektrická kola a koloběžky. Po dlouhé době jsme se také něco dozvěděli o Faraday Future. A co? Automobilka údajně dokončuje první předprodukční kus svého modelu FF 91, který byl představen minulý rok. SUV má mít výkon 1 065 koní a točivý moment 1 800 Nm.

fNews #30 – dvoustopý Uber, první kus FF 91, reklama Tesly a Prague Car Festival 2018

Nebyla by to Tesla, aby nedostala v našem seriálu kus svého místa. I ta má totiž své reklamy. Nejnovější z nich na Teslu Model 3 to hraje především na emoce, ostatně se na ní můžete podívat. A u Tesly ještě zůstaneme. Model 3 měl být elektrickým autem, které konečně osloví masy. Tento význam měl mít nejen pro Teslu, ale i pro automobilový svět jako takový. Pokud pomineme výrobní problémy, tak podle jedné agentury to není ani s pojistkou dvakrát veselé. Taková pojistka na Porsche 911 totiž stojí pouze o 35 dolarů (770 Kč) víc.

V poslední části si povíme v rychlosti o plánech Elona Muska, kdy chtěl stáhnout akcie Tesly z burzy, a také vás pozveme na Prague Car Festival, kde nebude ani letos chybět náš koutek elektromobility.

Logo E-carsrent

Partnerem pořadu fNews je půjčovna elektromobilů E-carsrent.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze