Extreme E znovu umožní bitvu na ostří nože. Hamiltona vyzve Rosberg

2
Extreme E znovu umožní bitvu na ostří nože. Hamiltona vyzve Rosberg
Fotografie: extreme-e.com
  • Bývalý pilot formule 1, Nico Rosberg, ohlásil vstup do série Extreme E
  • Jeho tým ponese název Rosberg Xtreme Racing
  • Už dříve do boje nejen na závodní dráze vyslal vlastní tým Lewis Hamilton

Ještě před pouhým rokem vypadal nápad na vznik podobné závodní série přinejmenším jako hodně ambiciózní plán. Přesně ty ambice ale nyní doznávají značných kontur. Obzvláště při pohledu na soupisku týmů a jejich složení. Prakticky není jediného neznámého jména. Výčet se navíc rozšíří o další, jež je spojeno zejména se světem formule 1. Nico Rosberg, bývalý závodník a mistr světa F1 z roku 2016, totiž včera oficiálně oznámil záměr účastnit se Extreme E.

A rovnou s celým svým týmem, který ponese název Roxberg Xtreme Racing (RXR). Do jisté míry jde o evoluční krok party lidí kolem dřívějšího týmu Team Rosberg, jenž byl založen v roce 1994 Keke Rosbergem – mistrem světa formule 1 ze sezóny 1982. RXR při svých snahách v Extreme E bude rovněž těžit ze zkušeností nasbíraných v šampionátu cestovních vozů DTM. Od doby, kdy Nico Rosberg ukončil kariéru pilota F1, se Němec aktivně věnuje tématům udržitelnosti a i z tohoto pohledu má tedy co nabídnout. Za zmínku například stojí i fakt, že se v rané fázi šampionátu formule E stal jedním z jejích akcionářů.

„Jsme skutečně nadšení, že můžeme Rosberg Xtreme Racing představit jako nejnovějšího člena Extreme E. Série nabízí úžasnou příležitost, jak inspirovat a zvyšovat povědomí v boji proti změnám klimatu. To je největší hrozba naší planety. Od svého odchodu z F1 jsem svou kariéru zasvětil udržitelným technologiím. Když tyto snahy mohu spojit s mou vášní pro závodění, je to neuvěřitelně uspokojující pocit,“ okomentoval vstup do Extreme E Nico Rosberg.

Už dříve stejný záměr ohlásil šestinásobný mistr formule 1 a bývalý Rosbergův kolega v Mercedesu – Lewis Hamilton. I on nechal vzniknout vlastní závodní tým X44. Snad ani netřeba připomínat, jaké napětí v tehdejším Mercedesu mezi oběma kohouty panovalo. Zda znovu dojde na bitvu na ostří nože mezi oběma přímo na dráze, je zatím nejasné, avšak ne nepravděpodobné. Zatím si ve videu níže můžete připomenout jeden z mnoha žhavých okamžiků jejich spolupůsobení u Mercedesu.