Extreme E povede nový technický ředitel, stal se jím velezkušený manažer McLarenu

Extreme E povede nový technický ředitel, stal se jím velezkušený manažer McLarenu
Fotografie: Extreme E
  • Mark Grain se přesouvá z pozice šéfa týmu Extreme E do role technického ředitele celé série
  • Za sebou má tři dekády na vedoucích pozicích v rámci automobilky McLaren
  • Byl u vítězství značky z 24h Le Mans i u zisku premiérového titulu Lewise Hamiltona

O organizační věci v rámci offroadové elektrické série Extreme E bude z nově vytvořené pozice technického ředitele dohlížet Mark Grain. Dlouholetý technik značky McLaren působící v nejrůznějších odvětvích motorsportu od F1 až po vytrvalostní závody vedle šampionátu elektřinou poháněných vozů převezme kontrolu i nad rodícím se sesterským seriálem Extreme H. Jeho uvedení je naplánováno na sezónu 2024 a poskytne vývojovou platformu pro vodíkový pohon.

„Jelikož jsem měl možnost zažít Extreme E na vlastní kůži coby přímý účastník, líbila se mi představa naskýtající se příležitosti zapojit se do chodu šampionátu. Hned jsem po ní skočil. Extreme E se stále vyvíjí a razí nové cesty v motoristickém sportu a šampionát již zavedl několik novinek, díky nimž je tak jedinečný. Příležitost podílet se na jeho budoucnosti je neuvěřitelně vzrušující, zejména s ohledem na příchod vodíkových závodů. Nechceme sedět se založenýma rukama. Chceme se i nadále vyvíjet a posouvat. Extreme E už má za sebou úspěchy v oblasti vyvracení zažitých předpokladů a způsobů závodění a já sdílím silnou ambici udržet si tuto dynamiku,“ říká Grain v tiskové zprávě.

Mark Grain, Extreme E
Novým technickým ředitelem Extreme E se stal Mark Grain

K naplnění ambicí má Grain zkušeností na rozdávání. Celé tři dekády strávil věrný společnosti McLaren, s níž prošel nejprestižnějšími motoristickými soutěžemi světa. Nejprve vedl technický program F1 GTR pro slavný závod Le Mans, který v roce 1995 i vyhrál. Úspěch jej posunul do F1, kde jako hlavní mechanik Lewise Hamiltona byl u zisku jeho prvního titulu v roce 2008. Následně se posunul do manažerských rolí a před příchodem do Extreme E strávil několik let v týmu Arrow McLaren v sérii IndyCar. Ještě před nástupem do McLarenu dělal mechanika v Benettonu a Williamsu v F1.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze