Dcera po zesnulém Kenu Blockovi míří do Extreme E. Debutovat bude už o víkendu

Dcera po zesnulém Kenu Blockovi míří do Extreme E. Debutovat bude už o víkendu
Fotografie: Extreme E
  • 16letá Lia Block se bude ve zbytku sezóny 2023 účastnit Extreme E
  • U týmu Carl Cox Motorsport vystřídá Christine Giampaoli Zonca
  • V šampionátu elektrických off–roadů naváže na práci svého otce Kena Blocka

Jaký otec, taková dcera. Jablko v případě nejstaršího potomka letos zesnulého Kena Blocka, bývalého profesionálního závodníka rally, nepadlo daleko od stromu. Teprve 16letá Lia Block si po nedávném debutu na slavném závodu do vrchu na horu Pikes Peak v americkém Coloradu připíše i start v Extreme E. Příležitost dostane ve voze týmu Carl Cox Motorsport vedle Timo Schneidera. Jak uvádí tisková zpráva série, Block v týmu vystřídá italskou závodnici Christine Giampaoli Zonca do konce sezóny. V profesionální soutěži elektrických off–road prototypů se pak postaví proti takovým jménům, jako je Sébastien Loeb, Nasser Al–Attiyah, Johan Kristoffersson, Kevin Hansen, Catie Munnings nebo Laia Sanz.


„Jsem nadšená, že budu moci v rámci příštího závodu na Sardinii debutovat v Extreme E při Island xPrix. Je to obrovská příležitost jet pro Carl Cox Motorsport a už se nemohu dočkat, až usednu za volant a vyjedu na trať. Chci pro tým odvést co nejlepší výkon a zajet dobré výsledky. Těším se i na spolupráci s Timem, kterého znám už několik let, a také s týmem. Bude to můj první závod mimo USA a hned proti tolika osobnostem motorsportu. Na tuhle výzvu se ale těším a už se nemůžu dočkat, až to začne,“ vyjádřila se ke svému angažmá Lia Block.

Doposud teenagerka z Floridy nastupovala v amerických soutěžích, především pak v sérii Nitrocross Next a American Rally Association, kde jí patří průběžné šesté místo v celkovém pořadí. Před nedávnem se zúčastnila také závodu na Pikes Peak, kde řídila Porsche Hoonipigasus na počest památky svého otce. V Extreme E na práci svého otce rovněž naváže. Ken Block totiž stál u zrodu série a primárně se podílel na vývoji aut. S úplně prvním prototypem pojmenovaným Odyssey 21 se pak vydal i na slavnou Rally Dakar.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze