Návrat krále Sébastiena. Devítinásobný rallyový šampion se opět sveze v Extreme E

Návrat krále Sébastiena. Devítinásobný rallyový šampion se opět sveze v Extreme E
Fotografie: Extreme E
  • Hvězdný francouzský závodník Sébastien Loeb bude znovu závodit v Extreme E
  • Šampion druhé sezóny při Island xPrix zaskočí za Nassera Al-Attiyahu
  • Spolu s Klarou Andersson bude řídit vůz týmu ABT Cupra XE

Pro devítinásobného šampiona v rally není účast v novém šampionátu Extreme E krokem do neznáma. Po boku Cristiny Gutiérrezové ovládl druhou sezónu v barvách týmu X44 Vida Carbon Racing patřící další legendě, pilotovi F1 Lewisi Hamiltonovi. Nyní se Sébastien Loeb na skok vrací, leč do týmu ABT Cupra, kde nahradí pro nadcházející Island xPrix velkého kamaráda a rivala Nassera Al-Attiyahu. Toho do závodu nepustí účast v souběžně konaném Bajas World Cupu.

„Moc se po dvou minulých sezónách těším na návrat do Extreme E. Soutěž je podobná rallycrossu, takže si myslím, že nevypadnu z tempa a budu připraven zabojovat o dobrý výsledek. Je zároveň skvělé, že se podívám do nového týmu a opět se potkám s Klarou (Andersson),“ říká na svou další účast v alternativním šampionátu Sébastien Loeb.

Francouz má z předešlých dvou sezón, které v Extreme E strávil, velmi pozitivní bilanci – dvě vítězství, šest pódiových umístění a šest vítězství v kvalifikaci. Nyní mu bude do rukou svěřen vůz Cupra Tavascan a bude rozhodně zajímavé sledovat, jak se mu povede. Týmu patří prozatímní předposlední místo v šampionátu. Otázkou proto je, dokáže do týmu přinést vítěznou auru?

Dvojzávod Island xPrix se koná již o tomto víkendu na italské půdě na Sardinii. Vzhledem k záměru šampionátu poukazovat na současné klimatické problémy jsou aktuálními tématy nadcházejícího závodu lesní požáry a úbytek mořských trav ve Středozemním moři. Živé závody lze sledovat prostřednictvím platformy Youtube nebo Eurosport player.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze