Velké změny v Maserati! Tým mění oba dosavadní piloty

Velké změny v Maserati! Tým mění oba dosavadní piloty
Fotografie: Maserati
  • Maserati oficiálně oznámilo změny v jezdecké sestavě
  • Od nové sezony budou modré kombinézy oblékat Stoffel Vandoorne a Jake Hughes
  • Tým opouští Maxmilian Günther a Jehan Daruvala

Poslední spekulace se potvrdily. Maserati vstoupí do další sezony s kompletně obměněnou sestavou jezdců. Tým dnes oficiálně potvrdil příchod mistra světa Stoffela Vandoorna, jehož doplní Jake Hughes. Prvně jmenovaný přichází po dvou nepovedených ročnících, které strávil v DS Penske. Zde by jej podle očekávání měl vystřídat Maxmilian Günther, donedávna pilot právě Maserati. V rámci Formule E tak půjde o raritní výměnu jezdců, neboť oba týmy zastřešuje automobilový koncern Stellantis.

„Jsem velmi rád, že se v příští sezoně připojím k Maserati MSG Racing, a jsem hrdý na to, že budu spojen se společností s tak ikonickým jménem v prostředí motorsportu jako je právě Maserati. Jsem nadšený, že s týmem mohu začít spolupracovat. Ačkoli jsem s ním dosud nepracoval, tým dobře znám. Nejen z doby, kdy jsem působil u DS Penske, ale také z doby, kdy jsem pracoval u Mercedesu, jehož motory odebíral tým Venturi. Je to skvělá parta lidí. Velmi zkušených a odhodlaných. Opravdu se těším na spolupráci. Doufejme, že dosáhneme spousty úspěchů a budeme společně bojovat o vítězství a mistrovské tituly,“ říká k přestupu Stoffel Vandoorne.

To Jake Hughes se poněkud překvapivě přesouvá z McLarenu, kde podobně jako jeho nový kolega strávil dvě sezony. Britský závodník ovšem zažil o něco povedenější období. Při debutu ve Formuli E v roce 2023 získal dvě pole position a dokázal porazit tehdejšího kolegu Reného Rasta. Letos své výkony napodobil, přičemž stál i na stupních vítězů v Šanghaji. Odchod z McLarenu k Maserati bude pro Hughese zajímavou změnou.


„Jsem nadšený, že se připojuji právě k Maserati. Úspěchy, které tým jako jeden ze zakládajících členů (Venturi) Formule E zaznamenal, mluví samy za sebe. V osobní rovině jsem s týmem již dříve spolupracoval, takže ho velmi dobře znám a upřímně se těším, až se tam vrátím. Vím, že sezona teprve skončila, ale nemohu se dočkat, až se dostanu do centrály v Monaku a začneme spolu s inženýry pracovat, usednu na simulátor a opravdu se pustím do příprav na nový ročník. Tímto začíná nová a vzrušující kapitola mé kariéry a vím, že to nejlepší mě teprve čeká,“ prohlásil Jake Hughes.

Jak již bylo řečeno, tým opouští Maxmilian Günther, ale také Jehan Daruvala. Indický závodník s Maserati prožil premiérový ročník, ve kterém si připsal pouze 8 bodů a celkově obsadil předposlední příčku. Jeho další setrvání v sérii je s ohledem na předvedené výkony, ale i slabé vazby na ostatní týmy, velmi nepravděpodobné. Naopak německý pilot zopakoval silné výkony z loňské sezony a i letos dokázal zvítězit. Se ziskem 73 bodů se v celkovém hodnocení umístil na 7. příčce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze