Trojnásobný dakarský vítěz Carlos Sainz se dohodl na působení v Extreme E

Trojnásobný dakarský vítěz Carlos Sainz se dohodl na působení v Extreme E
Fotografie: twitter Carlose Sainze
  • Carlos Sainz starší stráví nadcházející sezonu v nově vznikající sérii závodů elektrických SUV
  • Čeká se na oficiální oznámení, jež by mělo přijít po zveřejnění podpisu s konkrétním týmem
  • Utvořit závodní dvojici by mohl s Laiou Sanz

Letos v lednu dovršil vítězný hattrick na slavné Rallye Dakar a je rovněž dvojnásobným mistrem světa WRC. Toť vizitka charismatického a velmi uznávaného španělského závodníka Carlose Sainze staršího. Podle informací autosport.com se nyní takřka šedesátiletý specialista na závody typu cross–country dohodl na minimálně jednoleté smlouvě s některým z týmů v nově vznikající sérii Extreme E.

Detaily dohody se přitom ladily již v lednu právě na Dakaru, netradičně se konajícím v Saudské Arábii. Tehdy se na jedné z etap objevil zakladatel šampionátu Extreme E a dlouholetý Sainzův kamarád – Alejandro Agag – s celým ansámblem. Došlo i na zkušební jízdy s prototypem Odyssey 21 E-SUV. Za volantem se tehdy objevila další sportovní legenda – Ken Block.

Jak dále magazín odhaluje, Sainz byl pozván na oficiální testy do Francie, které se uskutečnily na přelomu září a října. Byl tak jednou z mnoha známých tváří, které šlo v kokpitu vidět. V nadcházejících dnech má přijít potvrzení v podobě podepsané smlouvy s jedním z již potvrzených týmů. Ostatně v rozhovoru pro týž magazín uvedl: „Extreme E je nová série působící v oblasti mé specializace – cross-country rallye. Stále nemám příliš jasno ohledně závodního formátu a jiných záležitostí, ale věnujeme se tomu. Analyzujeme úplně všechno. Dakar nicméně zůstává mou prioritou číslo jedna,“ prohlásil Sainz.

Vzhledem ke smíšenému párování týmových dvojic v Extreme E už se spekuluje i o Sainzově kolegyni. Nejvíce skloňovaným jménem je Laia Sanz – desetinásobná účastnice Rallye Dakar v kategorii motocyklů. Zkušenosti nasbírala i za volantem ze soutěží jako SEAT Eurocup nebo kategorie TCR vytrvalostních závodů 24 hodin Le Mans.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze