Dojezd až 800 kilometrů na alternativní pohon? SUV od Hyundai to údajně zvládne

Dojezd až 800 kilometrů na alternativní pohon? SUV od Hyundai to údajně zvládne
  • K oficiálnímu odhalení má dojít na CESu v Las Vegas v lednu příštího roku
  • Designově bude elektrické SUV vycházet z konceptu FE
  • Hyundai nyní nabízí kompletní elektrifikovanou rodinu modelu Ioniq

Už příští rok má ukázat Hyundai své elektrické SUV a nejen to. SUV s pohonem na palivové články má nabídnout dojezd až 497 mil, tedy 799 kilometrů. Model má být oficiálně představen na CESu v Las Vegas, který se koná v lednu příštího roku.

Designově má vycházet z konceptu FE, který byl letos k vidění na ženevském autosalonu. Významným prvkem jsou velmi tenké světlomety. Ostatně na FE Concept jsme se mohli podívat naživo. Podrobněji jsme se vozu věnovali v tomto článku.

Dočkat se v roce 2021 máme i elektromobilu od divize Genesis. Nejvíce se mluví o dojezdu okolo 310 mil (498 kilometrů). Jistě půjde o luxusní elektromobil, tak jako jsme u modelů Genesis zvykem. Jde o jakousi luxusní divizi automobilky Hyundai.

Hyundai momentálně nabízí kompletní elektrifikovanou rodinu, díky čemuž se stal první automobilkou, která se takovou nabídkou může pochlubit. Konkrétně jde o modely Ioniq, které můžete koupit jako elektromobil, plug-in hybrid i jako hybrid. Samozřejmě, že neunikly naší pozornosti, a tak se u nás na test hybridní a elektrické varianty můžete podívat.

Hyundai Ioniq Hybrid (2016) Hybrid

Rozměry4 470 × 1 820 × 1 450 mm, 1 552 kg
Výkon104 (77 + 32) kW
Baterie1,56 kWh
Dojezd (WLTP)? km

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze