Czech New Energies Rallye 2024 se blíží

Přihlásit se můžete do 4. 3. 2024
Czech New Energies Rallye 2024 se blíží
Fotografie: Kia Czech
  • Czech New Energies Rallye 2024 bude již 12. ročníkem
  • Počet posádek na startu je pořadatelem omezený na 42
  • Je možné se přihlásit do 4. 3. 2024

Czech New Energies Rallye 2024 opět slibuje být nejdůležitější akcí pro všechny fanoušky eco-rally a pronikání elektromobility do motoristického sportu v Česku. Jde o 12. ročník této již tradiční eco-rallye, která se koná 15. a 16. března 2024. Soutěž je součástí mezinárodního seriálu Bridgestone FIA ecoRally Cup i českého mistrovství v eco-rally.

Czech New Energies Rallye 2024 se zúčastní maximálně 42 posádek

Letos se soutěže může zúčastnit maximálně 42 posádek. Všechny mají opět možnost bodovat v hodnocení světového poháru Bridgestone FIA ecoRally Cup, což přidává na prestiži jihočeské eco-rally. Ostatně, v kalendáři světového poháru je Czech New Energies Rallye, dříve New Energies Rallye Český Krumlov, již tradičním podnikem. Pro české posádky je nutné vlastnit národní nebo mezinárodní celoroční licenci, aby mohly bodovat i v národním seriálu.

Jedním ze zpestření letošního ročníku bude sobotní etapa, která povede po stopách soutěže WRC Central European Rally 2023. Tato sekce slibuje nezapomenutelné zážitky pro všechny účastníky.

Nabíjení elektromobilů bude opět pod taktovkou profesionálů, konkrétně Phoenix-Contact a MyBox. Posádky se tedy mohou spolehnout na to, že jejich vozy budou na další etapu nabité.

Pro účastníky je připraven bohatý doprovodný program, včetně občerstvení během administrativních kontrol, obědů před startem a večeří po etapách. Kromě toho je součástí balíčku i pozvání na slavnostní vyhlášení výsledků a afterparty, což je ideální příležitost pro navázání nových kontaktů a sdílení zážitků z rallye.

Czech New Energies Rallye 2024 tedy stojí na průsečíku motoristického sportu, technologických inovací a ekologie. Soutěž nabízí jedinečnou platformu pro výrobce elektromobilů a posádky, aby ukázali své schopnosti v oblasti ekologického závodění a zároveň osvětou přispěli k rozvoji čistší a udržitelnější formy mobility. Redakce fDrive.cz patří mezi tradiční účastníky už mnoho let. Například loni jsme získali s vozem Kia Niro EV páté místo v hodnocení spotřeby. I letos se naše posádky budou snažit o co nejlepší výsledky v hodnocení spotřeby i pravidelnosti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze