Moderní Krumlov, doprovodná akce k 11. ČEZ Czech New Energies Rallye

Moderní Krumlov, doprovodná akce k 11. ČEZ Czech New Energies Rallye
Fotografie: Czech New Energies Rallye
  • 11. ČEZ Czech New Energies Rallye odstartuje 24. 3. z Temelína
  • První etapa povede do Českého Krumlova a bude mít i noční část
  • Na sobotu 25. 3. je připraven doprovodný program Moderní Krumlov

Již zítra 24.3. odstartuje v Temelíně 11. ČEZ Czech New Energies Rallye 2023, kde bude mít zastoupení i redakce fDrive.cz. Po administrativních a technických přejímkách odstartuje z Temelína první posádka ve 13:00 a v 17:15 by měla dorazit do Českého Krumlova. Do druhé části první etapy odtud vystartuje v 19:05 a příjezd je naplánován až na 22:32. To tedy znamená, že nás čeká opět náročná noční etapa.

V sobotu můžete vyrazit na Moderní Krumlov s programem pro rodiny

V sobotu 25. 3. pak první posádka z Českého Krumlova odstartuje v 9:45 a posádky zamíří do Dolní Vltavice. Zatímco budou posádky na trase, odstartuje ve 13:30 v Českém Krumlově na náměstí Svornosti doprovodný program Czech New Energies Rallye pro veřejnost s názvem Moderní Krumlov. Na jeho organizaci spolupracuje ČK Motorsport, pořadatel Czech New Energies Rallye, s městem Český Krumlov a je připraven zajímavý program pro rodiny.

Těšit se můžete například na iHřiště, interaktivní hru pro malé i velké, ze které budou po ukončení vyhlášeni vítězové. Na programu budou také ukázkové jízdy na elektrokoloběžkách a instruktáž bezpečné jízdy na elektrokole a elektrokoloběžce, kterou povedou instruktoři Ústředního automotoklubu České republiky (ÚAMK). Ti budou informovat o správném a hlavně bezpečném způsobu jízdy.

Dále se pak můžete těšit na stánek BESIP s informacemi zaměřenými na bezpečnost silničního provozu nebo Fronius, což je virtuální svářecí simulátor.

Od 15:30 slavnostní cíl 11. ČEZ Czech New Energies Rallye

V 15:30 pak přijede první posádka do cíle a slavnostní cílová rampa bude také součástí akce Moderní Krumlov. Účastníci tedy budou moci sledovat cíl 11. ČEZ Czech New Energies Rallye a dozvědět se více o této soutěži i eco-rally a elektromobilitě obecně. Na 18:00 pak budou soutěžní vozy vystaveny na náměstí, takže si je účastníci budou moci prohlédnout.

Startovní pole 10. ČEZ Czech New Energies Rallye

Slavnostní vyhlášení vítězů pak bude v 19:00, ale již na jiném místě, konkrétně v Prelatuře. Pokud tedy chcete okusit atmosféru tradiční českokrumlovské soutěže, která je součástí světového šampionátu v eco-rally, máte nyní skvělou příležitost. Kromě toho se i pobavíte u doprovodného programu a dozvíte se něco zajímavého o elektromobilitě či z bezpečnosti dopravy. Více informací naleznete na webu města Český Krumlov.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze