BYD bude auta vyrábět také v Pákistánu

BYD bude auta vyrábět také v Pákistánu
Fotografie: BYD
  • Pákistánská továrna by měla zahájit provoz v roce 2026
  • BYD se tak stane prvním velkým výrobcem elektromobilů v Pákistánu

Čínská společnost BYD (zkratka Build Your Dream), jež vznikla už v roce 1995 v jihočínském Šen-čenu, podle agentury Reuters v sobotu oznámila plány na otevření závodu na výrobu automobilů v Pákistánu, kde také začne prodávat tři modely prostřednictvím partnerství s Mega Motors. BYD se tak stane prvním velkým výrobcem elektromobilů v 5. nejlidnatější zemi světa s téměř 240 miliony obyvatel.

BYD kromě továrny v zemi, jež na jihovýchodě hraničí s Indií, na severovýchodě s Čínou a na severozápadě s Afghánistánem, také plánuje otevřít tři obchody a „zážitková centra“, jež se mají konkrétně nacházet v Karáčí, Láhauru a Islámábádu, jak uvedla společnost na zahajovací akci v Láhauru, kde také dodala, že v asijské zemi plánuje zahájit prodej dvou SUV a sedanu od čtvrtého čtvrtletí letošního roku.

Založíme první pákistánský montážní závod NEV... věnovaný výrobě špičkových nových energetických vozidel BYD,“ uvedl generální ředitel Hubco Kamran Kamal, který továrnu popsal jako přelomovou investici a dodal, že provoz by měl závod zahájit během roku 2026. Nedávno přitom BYD informoval také o tom, že postaví továrnu v Turecku, ze kterého lze do EU vyvážet vozidla bez dodatečných cel, která na čínské elektromobily dočasně uvalila Evropská komise.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze