BMW v létě zařadí do nabídky čtyři verze plug-in hybridní řady 3

BMW v létě zařadí do nabídky čtyři verze plug-in hybridní řady 3
  • K dispozici bude verze jak s pohonem zadních, tak i všech kol
  • Vybrat si můžete i karosérii: sedan/Touring

Mercedes, Audi, ale také BMW mají prakticky všechny své modely v nabídce také s plug-in hybridním pohonem a tato ofenzíva bude pokračovat i nadále. Konkrétně u BMW řady 3 se v nadcházejících měsících rozšíří nabídka vozidel s elektrifikovaným pohonem ze současného jednoho modelu na celkem čtyři.

BMW 330e a BMW 330e Touring

Od léta 2020 bude k dispozici také nové BMW 330e Touring. Kromě toho se budou oba modely nabízet jak s klasickým pohonem zadních kol, tak ve spojení s pohonem všech kol BMW xDrive. Baterie má na jedno nabití dle předběžných údajů zvládnout ujet 55 až 69 km. Plug-in hybridní hnací soustavu nového BMW 330e Touring tvoří čtyřválcový dvoulitrový zážehový motor s technologií BMW TwinPower Turbo o výkonu 184 koní a do 8stupňové převodovky Steptronic integrovaný elektromotor, který generuje maximální výkon 113 koní. Systémový výkon obou pohonných jednotek je 252 koní. Maximální točivý moment plug-in hybridního pohonu nového BMW 330e Touring dosahuje hodnoty 420 Nm.

BMW Group ke konci roku 2019 již na celém světě prodala půl milionu vozidel s čistě elektrickými nebo plug-in hybridními pohonnými systémy. BMW Group si klade za cíl mít do konce roku 2021 na silnicích více než milion vozidel s elektrifikovanými hnacími systémy. Čtvrtina v Evropě prodaných vozů BMW Group bude do roku 2021 elektrifikována, do roku 2025 se tento podíl zvýší na třetinu a do roku 2030 na polovinu. Společnost BMW Group plánuje do roku 2023 rozšířit svoji nabídku o 25 elektrifikovaných modelů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze