BMW láká na pořádnou porci dat za zajímavou cenu. Na kolik vyjde Osobní eSIM?

BMW láká na pořádnou porci dat za zajímavou cenu. Na kolik vyjde Osobní eSIM?
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Služba je dostupná pro vozy BMW s BMW Operačním systémem 8 a 8.5 s výbavou „Osobní eSIM“
  • Osobní eSIM umožňuje využívat ve vozidle Wi-Fi hotspot, streamovací služby i Amazon Fire TV

Od dnešního dne si mohou zákazníci BMW v mnoha evropských zemích včetně České republiky aktivovat tzv. Osobní eSIM svého vozu s datovými tarify Ubigi 5G společnosti Transatel a využívat rozsáhlé funkce infotainmentu a Wi-Fi připojení bez ohledu na primárního operátora pro běžný tarif telefonu. Cena za tento prvek prémiové konektivity je přitom až nečekaně příznivá ve srovnání s datovými tarify českých operátorů.

Wi-Fi hotspot, streamovací služby i zábava v podání Amazon Fire TV

Služba je dostupná pro vozy BMW s BMW Operačním systémem 8 a 8.5 s výbavou „Osobní eSIM“ (SA6PA). V závislosti na konkrétním modelu umožňuje „Osobní eSIM“ využívat ve vozidle Wi-Fi hotspot, streamovací služby a v případě BMW řady 7 vybavených širokoúhlým displejem BMW Theatre Screen také širokou škálu zábavy od Amazon Fire TV.

Cena služby činí velmi zajímavých 265 Kč měsíčně (2 620 Kč ročně) za „neomezený datový limit“, jak jej označuje BMW.

Po Německu a Francii je nyní služba rozšířena i do dalších evropských zemí, včetně České republiky. Pro její aktivaci v kompatibilních vozech BMW si majitelé mohou pohodlně nakonfigurovat svou „Osobní eSIM“ prostřednictvím aplikace My BMW a předplatit si evropské datové tarify Ubigi (EU 27 + UK + CH + Švýcarsko). Cena služby přitom činí velmi zajímavých 265 Kč měsíčně (2 620 Kč ročně) za „neomezený datový limit“, jak jej označuje BMW. Pod termínem „neomezený“ se bohužel neskrývá možnost stažení neomezeného objemu dat, nýbrž pouze 100 GB měsíčně (tj. 1 200 GB dat ročně), přesto vychází tento speciální „tarif“, resp. množství dat, v kontextu s běžně dostupnými datovými tarify poměrně atraktivně.

Dr. Céline Laurent-Winter, viceprezidentka pro platformy Connected Vehicle ve společnosti BMW Group: „Partnerství s Ubigi nyní nabízí našim zákazníkům další flexibilitu při připojení jejich vozidla s neomezeným datovým tarifem. To přináší ještě více digitálního obsahu do našeho vozového parku.

Od roku 2018 naše působnost v oblasti připojených automobilů výrazně posiluje a těšíme se na rozšíření našeho partnerství v oblasti konektivity se společností BMW Group v nadcházejících letech,“ řekl Jacques Bonifay, generální ředitel globální MVNO společnosti NTT DATA Transatel.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze