Bezpečnost na prvním místě! Lime investuje 3 miliony USD do programu Respect the Ride

Bezpečnost na prvním místě! Lime investuje 3 miliony USD do programu Respect the Ride
  • Lime chce prohloubit spolupráci s městy a vyřešit problémy s chybějícími pruhy pro cyklisty nebo nevhodným parkováním koloběžek
  • V rámci kampaně Respect the Ride věnuje na zvýšení bezpečnosti uživatelů 3 miliony dolarů

Společnost Lime, s jejímiž problematickými koloběžkami na elektřinu se můžeme setkat i v našich končinách (i když zatím pouze v hlavním městě), jde vstříc bezpečnosti uživatelů. Rozhodla se alokovat částku 3 miliony dolarů (zhruba 68 milionů korun), která bude použita ke zvýšení bezpečí koloběžkářů. Suma bude distribuována mezi vzdělávací kurzy, nákup helem a lepší a častější údržbu koloběžek. Informace přichází po 9 dnech od chvíle, co společnost stáhla vozítka Segway Ninebot z ulic Los Angeles, San Diega a Lake Tahoe kvůli technickým problémům, které mohly vyústit až v explozi baterie.

Společnost proto vyzývá uživatele, aby jezdili bezpečněji. V blogovém příspěvku na blogu stránek Lime.com se uvádí, že během příštího půlroku plánuje společnost v rámci kampaně „Respect the Ride“ rozdat více než 250 tisíc ochranných helem. Navíc bude Lime pravidelně pořádat sešlosti Lime uživatelů, kde budou přítomni i zástupci z řad zákonodárců a příslušných úřadů.

Respect the Ride

V rámci této iniciativy by Lime rádo prohloubilo spolupráci s městy za účelem tvorby nových cyklistických pruhů a vyřešení problémů s nevhodným parkováním. Jestli se tato kampaň dostane i do dalších zemí, respektive do České republiky, zatím není známo.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze