Lime zavádí týdenní předplatné a s městem jedná o integraci do Lítačky

Lime zavádí týdenní předplatné a s městem jedná o integraci do Lítačky
Fotografie: LimeBike
  • Nový tarif cílí na uživatele, kteří koloběžky Lime využívají k pravidelnému dojíždění
  • Novinka je dostupná od dnešního dne a k její aktivaci postačí zakoupit si daný tarif přímo v mobilní aplikaci

Cena týdenního předplatného Lime Week Pass je stanovena na 149 korun a uživatel za ni může koloběžky po dobu sedmi dnů bezplatně odemykat a platit jen za projeté minuty. Běžná cena odemčení koloběžky je 25 korun, takže náklady za pořízení týdenního předplatného se při dvou jízdách denně vrátí již během prvních tří dnů. Nový tarif byl poprvé spuštěn v prosinci, kdy dorazil do Spojených států, Austrálie a na Nový Zéland. Nyní novinka přichází také do Evropy a využít ji mohou i pražští uživatelé Limu.

Lime v září minulého roku, tedy po necelém roce fungování v Praze, pokořil milník 1 milionu jízd v české metropoli. Rostoucímu zájmu se přitom služba těší i mezi pravidelnými jezdci, kteří elektrické koloběžky používají ke každodennímu popojíždění po městě. Nejaktivnější pražský jezdec má na kontě přes 400 jízd a na koloběžce již urazil více než 1 000 kilometrů.

Naším cílem je zvýhodnit naše nejaktivnější uživatele, tedy ty, kdo využívají koloběžky k dennímu dojíždění. Chceme, aby naše služba byla pevnou a přirozenou součástí života v Praze, a jsme proto zavázáni ji maximálně přizpůsobit primárně Pražanům. Prvním krokem je právě týdenní předplatné a aktuálně s městem pracujeme také na způsobu, jak službu Lime zaintegrovat do systému pražské Lítačky. Pro místní obyvatele by tak služba byla zase o něco výhodnější,“ popisuje Ondřej Široký, provozní manažer společnosti Lime.

Právě integrace do pražské Lítačky je dalším zvažovaným krokem, jak z elektrokoloběžek Lime učinit pevnou součást pražské dopravy. Dopravní situace ve městě je totiž komplikovaná a kombinace MHD a elektrických koloběžek je vítanou alternativou pro lidi, kteří se chtějí po městě pohybovat rychle, pohodlně, bez postávání v zácpách a co nejudržitelnějším způsobem.

Od svého příchodu do Prahy Lime představil celou řadu produktových novinek. Jmenovat lze například možnost rezervovat si koloběžku a zajistit, že si ji nikdo jiný nevypůjčí, než k ní uživatel dojde. Díky rezervaci je možné mnohem lépe naplánovat svoji cestu a dojet včas třeba na schůzku. Představena byla i možnost vypůjčit si až pět koloběžek najednou a na cestu se tak pustit třeba v doprovodu kamaráda či kolegů, kteří zatím aplikaci Lime nemají nainstalovanou. Za zmínku pak stojí také možnost nechat se v aplikaci navigovat k nejbližší volné koloběžce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze