Audi vstupuje do Formule E. Poprvé pojede už letos v Hongkongu

Audi vstupuje do Formule E. Poprvé pojede už letos v Hongkongu
  • Audi se tak stává první německou automobilkou, která oznámila vstup do seriálu Formule E
  • První závod pojede v prosinci letošního roku v Hongkongu
  • Audi převezme stáj ABT Sportsline

Německo posledních pár let kraluje fotbalu a také v automobilovém světě má silné slovo. Každopádně nedávno proběhla světem informace, že seriál Formule E ulovil velkou rybu v podobě automobilky Porsche. Ta by své monoposty na startovní rošt měla postavit od sezóny 2018/2019. Každopádně nebude první německou automobilkou.

Prvním německým výrobcem automobilů na startu Formule E bude Audi. To už dříve spolupracovalo se stájí ABT Sportsline. Nyní tento tým zcela převezme.

Peter Mertens, člen představenstva odpovědný za oblast technického vývoje AUDI AG, skutečnost oznámil těmito slovy: „Audi jako první německý výrobce automobilů plánuje se aktivně zapojit do závodní série Formule E. Další sezóna je pro nás velký závazek i pro elektrickou mobilitu. Na zavodní dráhu vstoupíme ještě letos v prosinci.“ Půjde o závod v Hongkongu.

Jde tak o další automobilku, která vstoupila do seriálu Formule E. Postupně se na startovním roštu objevovaly monoposty Renault, Mahindra nebo Jaguar. Brzy dojde také na Faraday Future a nejspíše i BMW.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze