Audi ukončilo vývoj nových spalovacích motorů, zaměří se na elektromobily

3
Audi ukončilo vývoj nových spalovacích motorů, zaměří se na elektromobily
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Audi už nebude vyvíjet nové motory na benzín a naftu, pouze upravovat stávající
  • Za pět let má automobilka nabízet 20 elektromobilů
  • Po e-tronu a e-tronu GT bude již příští měsíc následovat Q4 e-tron

Audi definitivně ukončuje vývoj spalovacích motorů a žádný nový již vyvíjet nebude. Informaci o tom přináší zeit.de.

Emisní norma Euro 7 je limitující a málo přínosná pro ekologii

Šéf Audi, Markus Duesmann, prohlásil, že vývoj benzínových a naftových motorů bude s okamžitou platností ukončen. „Plány EU na ještě přísnější emisní normu Euro 7 jsou obrovskou technickou výzvou a zároveň malým přínosem pro životní prostředí. To extrémně omezuje spalovací motor,“ uvedl Duesmann v rozhovoru pro Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Již nebudeme vyvíjet nový spalovací motor, ale přizpůsobíme naše stávající spalovací motory novým emisním předpisům.

Audi chce do pěti let nabídnout 20 elektrických modelů. Po velkém SUV e-tron a výkonném sportovním sedanu e-tron GT bude v dubnu následovat menší SUV Q4 e-tron, které by mělo být cenově dostupné pro větší okruh lidí a usnadnit vstup do elektromobility od Audi. „Bude se dobře prodávat,“ uvedl Duesmann. Audi se, stejně jako ostatní automobilky, musí dostat pod mezní hodnoty flotilových emisí CO2, protože jejich překročení je spojeno s vysokými pokutami.

Šéf Audi byl skeptický k autosalonu IAA plánovanému na září v Mnichově: „Přál bych si, aby proběhl v plánovaném formátu,“ řekl Duesmann. „Ale pandemie je tak nepředvídatelná, že, abych byl upřímný, moje důvěra je v současné době omezená.

Diskuze ke článku
Two Gamers cz
Two Gamers cz
....a proto si budu svůj poslední spalovací vůz hyčkat, je to hybrid.😊 EV mam taky abych nebyl pranyřovan
Dini Dini
Dini Dini
To jsou zase hlášky...letos je to tak a za dva roky zase jinak. Ale snad je jasné, že pokud EU opravdu zavede tu novou EURO 7 normu, která de-facto zakazuje ICE motory, nebude je moc automobilek vyvíjet..a tím spíš diesely, který jsou spíš evropskou doménou.
Damodar Kumar das
Damodar Kumar das
Díky a s Pánem Bohem! 👋🏾

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze