Zbrusu nový Hyundai Palisade pojme až 8 pasažérů a nabídne bohatou výbavu

Zbrusu nový Hyundai Palisade pojme až 8 pasažérů a nabídne bohatou výbavu
  • O propojení se smartphonem se postará Android Auto i Apple CarPlay
  • Ve standardní výbavě se setkáme s adaptivním tempomatem nebo hlídáním mrtvého úhlu
  • Na trh se tento technologickými funkcemi nabitý obr dostane v létě 2019

Na autosalonu v Los Angeles čerstvě představený Hyundai Palisade má být vrcholem korejského inženýrství a zaujmout tak místo vlajkové lodi rodinného portfolia. Zdali právoplatně se teprve ukáže, avšak velikostně si trůn určitě nárokovat může. Jedná se totiž momentálně o největší osobní automobil výrobce Hyundai. Veliké rozměry se naštěstí promítly i do pohodlí pasažérů. Ti budou mít k dispozici hned tři řady sedadel, takže do Palisade v klidu naložíte celou rodinu i s tchýní a labradorem. Podle výrobce do interiéru vozu usedne až osm osob, čímž překonává i Volvo XC 90, které zvládne o jednoho cestovatele méně.

Rozhýbat tento kolos dostal na starost 3,8litrový šestiválec s Atkinsonovým cyklem. V řeči hipologů se bavíme o čísle 291. Řazení obstarává 8stupňová automatika, která posílá hnací výkon buď do předních, nebo hned do všech čtyř kol. Systém Hyundai přezdívá HTRAC (H jako Hyundai a TRAC jako traction neboli přilnavost). Jízda v novém Palisade bude rovněž potěchou pro vaše uši, a to i ve stavu, kdy nebudete mít zapnutý prémiový Infinity zvukový systém. Vývojáři totiž slibují mnohem menší úroveň hluku pronikající do interiéru díky přepracované izolaci a hluk pohlcujícím koberečkům. V základu se budete projíždět na 18palcových kolech, ale pokud by vám to bylo málo, k dispozici bude rovněž jejich 20palcová varianta.

Další novinky potěší nadšence do infotainmentu a jízdních systémů, mezi kterými najdeme adaptivní tempomat se systémem „Stop and Go“, automatické ztlumení světel, které zabrání oslnění protijedoucího jezdce nebo pohlídá mrtvý úhel. K dispozici bude rovněž „Pre-collision Asistent“, který pasažéry automobilu připraví na nevyhnutelný náraz, nebo systém kontroly provozu za automobilem. Samozřejmostí je i sledování jízdních pruhů. To vše je v případě velkorysého Palisade standardní výbavou.

Za příplatek si mohou zájemci pořídit systém, který bude detekovat pohyb na zadních sedadlech a uzavření zámků. Pokud chytrý systém detekuje v automobilu pohyb nebo otevření dveří, odešle majiteli přes aplikaci Bluelink notifikaci. Celkově se v autě nachází 7 USB portů, takže se dostane téměř na každého. Řidič a pasažér v první řadě navíc mohou odložit svůj smartphone i do přihrádky s bezdrátovým dobíjením. Nepřekvapí ani přítomnost Apple CarPlay či Android Auto, které se budou vyjímat na 10,25palcovém displeji.

Na trh se tento technologickými funkcemi nabitý obr dostane v létě 2019 a vyráběn bude přímo v jihokorejském Ulsanu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze