Nové Porsche 911 představené v Los Angeles umně snoubí tradici s inovací

Nové Porsche 911 představené v Los Angeles umně snoubí tradici s inovací
  • Zákazníci si budou moci vybrat mezi klasickou variantou a čtyřkolkou
  • Cena nového Porsche bude přesahovat částku 3 miliony korun
  • Designové změny se odehrály v interiéru i zvnějšku

V Los Angeles bylo představeno zbrusu nové Porsche 911 Carrera S a 4S. Vozy generace 992, které téměř po deseti letech nahradí předchozí generaci 911 oznámenou v roce 2011, zároveň oslavují 55. výročí existence kultovního Porsche 911.

Obě dvě varianty nového Porsche budou disponovat přeplňovaným plochým šestiválcem o objemu 3 litry a 443 koňskými silami. Oproti svému předchůdci zde tak dochází k nárůstu o 23 koní. Podle slov výrobce dokáže varianta s náhonem zadních kol zrychlit z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy, čtyřkolka pak ještě o jednu desetinu rychleji. Těm, kteří snad touží po ještě agresivnějším zrychlení, je k dispozici nadstavba Sport Chrono, která z uvedeného času ubere další jednu desetinu sekundy.

Inovace jsme se však dočkali i u řazení, které nově obstarává osmistupňová dvouspojková převodovka. Těšit se můžeme rovněž na rozšířené asistenční systémy včetně nového režimu vytvořeného speciálně pro mokré vozovky. Díky termální kameře automobil s přehledem zvládá sledování vozovky v noci a k dispozici je rovněž neustálé připojení k internetu. Uvnitř interiéru se vyjímá 10,9palcový panel doplňující pět ovládacích tlačítek pro komunikaci s centrální ovládací jednotkou PCM (Porsche Communication Management).

Zevnějšek doznal změn ve smyslu zvětšených blatníků a o 45mm širší přídě automobilu. Integrované elektrické dveřní kliky jsou v designovém souladu s hladkými liniemi zbytku exteriéru. Zadní stranu zdobí podstatně širší spoiler a elegantní propojený světlomet, který má připomínat Porsche 911 představené ke konci sedmdesátých let.

Cena nového Porsche 911 Carrera S začíná na 120 125 eurech (přibližně 3,1 milionech korun) za klasickou variantu a 127 979 eurech (3,3 milionech korun) za 4S s náhonem na všechna čtyři kola. Pokud vám nejnovější přírůstek do rodiny 911 padl do oka, můžete si jej předobjednat s tím, že vůz vám bude dodán v létě příštího roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze