Právě představený Jeep Gladiator nadchne všechny vyznavače čtyřkolek

Právě představený Jeep Gladiator nadchne všechny vyznavače čtyřkolek
  • Pick-up Gladiator by měl přes svůj masivní vzhled splňovat i nároky řidičů pohybujících se hlavně v běžném provozu
  • Cena je zatím neznámá, do prodeje by se mohl dostat v dubnu příštího roku

Právě představený Jeep Gladiator spadá do segmentu středně velkých pick-upů, které podle výrobce momentálně nabírají na popularitě. Podle Timothy Kuniskise, zástupce Jeepu pro Severní Ameriku, je v této kategorii vozidel předpokládaný odbyt 500 tisíc vozidel ročně.

Gladiator byl navrhován s myšlenkou na milovníky terénních motorek a čtyřkolek, kteří své miláčky rádi berou na výlet do přírody. Na zadní plošinu se tak pohodlně vlezou dvě terénní motorky, nebo jedna čtyřkolka. I proto se jedná v základu o otevřené vozidlo, u nějž si mohou zájemci střechu dokoupit. Gladiator by měl i přes svůj masivní vzhled splňovat také nároky řidičů pohybujících se hlavně v běžném provozu.

O pohon se bude starat 3,6litrový motor Pentastar V-6 s výkonem 285 koní a se systémem Start/Stop a šestirychlostní manuální převodovkou. Alternativou k manuálnímu řazení je automatická osmistupňová převodovka, která bude populární hlavně v USA. Další motorizace dorazí v roce 2020 a bude se jednat o třílitrový EcoDiesel s výkonem 260 koní. Ve stejný rok bychom se měli dočkat i plug-in hybridu.

Další zajímavostí jsou opravdu bohaté možnosti konfigurace přesně podle potřeb zákazníka. Zájemci si mohou vybrat mezi dvěma druhy pevné střechy a jedné střechy skládací. Při uvedení na trh bude k dispozici také přes 200 různých dílů od společnosti Mopar včetně 35palcových pneumatik, přídavného LED osvětlení nebo výsuvného úložného prostoru schovaného pod podlahou zadní plošiny.

Gladiator by se do prodeje mohl dostat v dubnu příštího roku za zatím nespecifikovanou částku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze