Hybridní Porsche 911 nakonec opravdu dorazí. Neuvidíme ho ale dříve než v roce 2022

Hybridní Porsche 911 nakonec opravdu dorazí. Neuvidíme ho ale dříve než v roce 2022
  • O použití hybridního pohonu se spekulovalo už před představením nové generace 911ky
  • Porsche chce využít technologie z vytrvalostního speciálu kategorie LMP1

Ještě před nedávným oficiálním představením nového Porsche 911 se spekulovalo o nasazení hybridního motoru a nyní je už jasné, že jsou tyto informace pravdivé. August Achleitner, produktový ředitel Porsche, prozradil dokonce i přibližný termín, kdy bychom se elektrifikované 911ky mohli dočkat. Vzhledem k tomu, že model 911 Hybrid je časově směřovaný až do druhé poloviny životního cyklu, nebude to dřív jak za 4 roky.

Porschle 911 (2020)

Achleitner naznačil, že by nemělo jít o standardní plug-in hybrid, jakým je například Panamera 4 E-hybrid, ale o vozidlo, které se koncepcí pohonu bude podobat závodnímu vytrvalostnímu speciálu Porsche 919 kategorie LMP1. To znamená systém rekuperace energie z proudění výfukových plynů, menší lithium-iontovou baterii a elektromotor na přední nápravě. Tuto techniku hybridního speciálu jsme měli možnost nedávno do detailu prozkoumat.

Generace 992 byla vyvíjena s ohledem na adopci elektromotoru a akumulátoru, takže by nebyl problém hybridní verzi nabídnout už nyní. Vývojáři ovšem nemají soustavu, která by nabídla odpovídající výkon a zároveň zbytečně nenavyšovala hmotnost. Práce jsou však v plném proudu a pokud vše dopadne dobře, do pár let potřebnou soustavu 911ka nabídne.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze