911 jako plug-in hybrid? Porsche otočilo, dočkáme se prý již v příští generaci

911 jako plug-in hybrid? Porsche otočilo, dočkáme se prý již v příští generaci
  • Další generace přijde příští rok, plug-in hybrid však později
  • Dojezd na elektřinu by měl být alespoň 60 kilometrů

Tak jak to bude? Porsche ještě donedávna říkalo, že plug-in hybridní 911 nedává smysl a radši se soustředilo na elektromobil Mission E. Automobilka se ale k myšlence sportovního plug-in hybridu vrací. Zprávu potvrdil Automotive News, který má prý zdroj přímo v automobilce.

Pokud půjde vše podle plánu, ikonická 911 s kabelem by měla přijít již v příští generaci. Plug-in hybridní verze však nebude dostupná hned při příchodu nové generace legendárního modelu, ale budeme si muset počkat. Práci mají vývojáři především s hmotností, protože jim dělá vrásky těžká baterie. Dostali přitom jasný úkol – udržet stejně skvělé ovládání a přitom ujet až 60 kilometrů na elektřinu.

Šéf vývoje Michael Steiner dříve řekl časopisu Autocar: „Elektrifikované modely mají skvělé zrychlení i odezvu na plyn, velkou nevýhodou je ale ovládání vozu, které se s hmotností zhoršuje.“

V roce 2016 již začala automobilka plug-in hybridní 911 vyvíjet, ale od projektu ustoupila. Dnes díky větší hustotě baterií a zlevnění nákladů přichází elektrifikace znovu ke slovu. Porsche má již dnes hybridní varianty Cayenne i Panamera, bez zkušeností tedy určitě není.

Nová generace 911 přijde již v příštím roce, tvary se nejspíš moc nezmění. Nový model by však měl být o něco větší.

Zdroj: autonews.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze