Porsche chce prodávat více Taycanů než modelu 911. Představí jej proto i ve filmu

Porsche chce prodávat více Taycanů než modelu 911. Představí jej proto i ve filmu
  • Porsche má v plánu vyrábět 40 tisíc Taycanů za rok
  • To je více než legendárního modelu 911
  • V rámci propagace si vůz zahraje i v nejnovějším animáku „Playmobil ve filmu“

Jak jsme vás již informovali, Porsche v současné době drží přes 30 tisíc objednávek na svůj plně elektrický sportovní sedan jménem Taycan. A to jej automobilka ještě ani nepředstavila v sériové podobě. Vůz by se měl představit v září ve Frankfurtu a Porsche si od něj slibuje velké výsledky. I proto se rozhodlo navýšit produkci na 40 tisíc kusů ročně, jak informuje server jalopnik.com.

Porsche Taycan

Počáteční plán přitom operoval pouze s 20 tisíci vyrobenými kusy ročně, přičemž později bylo toto číslo navýšeno na 30 tisíc kusů. Pokud se značce skutečně podaří oněch 40 tisíc kusů ročně prodat, znamenalo by to, že by byl o Taycan větší zájem než o legendární model 911, který se nyní vyrábí v počtu zhruba 35 tisíc kusů za rok.

Cílem Taycanu je postavit se Modelu S od Tesly. Zda k tomu bude Taycanu stačit sportovnější vzhled, modernější technologie a také výrobce s mnohem delší historií, to je otázkou. Vše bude záležet na vkusu zájemců.

Aby Porsche na Taycan co nejvíce navnadilo, nechalo se inspirovat sesterskou automobilkou Audi a také se rozhodlo pro propagaci vozu ve filmu. Konkrétně se bude jednat o animovanou novinku s názvem „Playmobil ve filmu“, která bude mít světovou premiéru 7. srpna (v Česku až 12. září). Taycan se nám v něm ukáže ještě coby koncepční verze pojmenovaná Mission E. Jak informuje web electrek.co, ve filmu jej bude řídit postava tajného agenta Rexe Dashera.

Jako tajný agent si dost možná bude připadat každý majitel Taycanu. Automobil mu totiž nabídne výjimečný zážitek z jízdy. Vůz disponuje výkonem přes 600 koňských sil, pohonem všech kol, zrychlením z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy, dojezdem na jedno nabití okolo 482 kilometrů a nabitím na 80% kapacitu baterie už za 15 minut. To vše za cenu nižší, než za kterou se prodává základní verze 911.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze