Porsche ukázalo reklamu na Taycan pro americký Super Bowl. Je to pořádná jízda!

Porsche ukázalo reklamu na Taycan pro americký Super Bowl. Je to pořádná jízda!
  • Porsche chce konkurovat Tesle na americkém trhu
  • Vytvořilo proto reklamu, která se bude promítat na Super Bowlu
  • 30sekundový spot na této události stojí přes 114 miliónů korun

Může se zdát, že Porsche je především značka prodávající v Evropě, kvůli svému původu, ale s nástupem elektrického Taycanu dává automobilka jasně najevo, že míří i na americký trh. Na něm to určitě nebude mít jednoduché kvůli velké oblíbenosti domácí Tesly. Porsche se proto rozhodlo, že svůj první elektromobil bude propagovat i na největší sportovní události v USA – Super Bowlu.

Ačkoliv se jedná primárně o reklamu na nový Taycan, objevily se v ní i ostatní vozy Porsche, včetně pár historických kousků. Celá reklama začíná nikoliv v Americe, ale v oficiálním muzeu značky v německém Stuttgartu. Právě v něm se někdo pokusí ukrást Taycan Turbo S, nicméně se spustí alarm a začíná zběsilá honička, kdy každý strážný muzea bere jeden ze známých vozů značky, například Porsche 911. Nejednoho fanouška pak potěší, že se v reklamě objeví i legendární prototyp Porsche 917, který pro automobilku získal jedno z prvních vítězství na Le Mans v roce 1970.

Specialitkou pak je použití traktoru Porsche Super, který byl skutečně vyráběný mezi roky 1956 až 1963. A jak vše dopadne? Podívejte se sami ve videu výše. Jedno se Porsche musí nechat, jeho reklamy opravdu stojí za to. Značka samozřejmě ví, co dělá, protože Super Bowl je jedno z nejsledovanějších sportovních utkání na planetě. Třeba jen minulý rok jej sledovalo přes 111 miliónů diváků. Adekvátní tomu je i cena, protože za 30sekundový reklamní spot zaplatí firmy přes 5 miliónů dolarů, což je v přepočtu neskutečných 114 miliónů korun. A to se nebavíme o tom, kolik musí stát takovou reklamu vyrobit.

Je tedy jasné, že tímto bude chtít Porsche dát Američanům jasně najevo, že si mají koupit místo Tesly jejich Taycan. Nicméně to bude mít těžké, protože nejenže se jedná o vůz s vyšší cenou, ale dalším problémem je i aktuálně diskutovaná spotřeba, kdy americká organizace EPA Taycan Turbo S označila za nejneúspornější elektromobil na americkém trhu. Na druhou stranu se jedná o extrémně rychlý vůz, takže se očekává i vyšší spotřeba. Uvidíme, jak si německá automobilka povede se svým prvním elektrickým vozem v USA.

Technické parametry Porsche Taycan Turbo S

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 963 × 1 966 × 1 381 mm, 2 295 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon560 kW, 761 koní, točivý moment: 1 050 Nm
Baterie93,4 kWh (83,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 270 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 26,9 kWh / 100 km, dojezd: 412 km
Cena od5 270 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze