Západočeská univerzita v Plzni dostane e-Golf. Jezdit budou nejpilnější studenti

Západočeská univerzita v Plzni dostane e-Golf. Jezdit budou nejpilnější studenti
  • Na projektu se podílí Porsche Česká republika
  • Důvodem je vzdělávání veřejnosti o elektromobilitě

Porsche Česká republika začala spolupracovat s elektrotechnickou fakultou Západočeské univerzity v Plzni. Ta nyní převzala elektromobil Volkswagen e-Golf. Největší importér automobilů v Česku tak pokračuje v programu Demo e-car. Jeho prostřednictvím chce popularizovat elektromobilitu, a proto bezplatně nabízí různým institucím a firmám na dlouhodobé využití elektromobily Volkswagen e-Golf.

Náš program jsme odstartovali loni na podzim. Zájem o testování elektromobilů je mimořádný,“ říká Vratislav Strašil, generální ředitel Porsche Česká republika. „Západočeská univerzita se zabývá technologií pohonů a je ideálním nositelem našeho záměru – edukovat veřejnost a seznamovat ji s výhodami nových technologií. Nejlepší studenti si budou moci e-Golf vyzkoušet osobně.“

První zpětné vazby, které společnost Porsche Česká republika získala od uživatelů e-Golfů, jsou velmi pozitivní. Líbí se jim zejména úspora provozních nákladů, zrychlení a pohodlí cestování. Při jízdě po městských aglomeracích prý také není problém dojezd, v Praze pak i možnost neomezeného parkování zdarma ve všech zónách.

Koncern Volkswagen ve své Strategii TOGETHER 2025 definoval elektromobilitu spolu s digitalizací, mobilními službami, autonomním řízením a umělou inteligencí jako svoje klíčové rozvojové priority. Již v tomto roce značka Audi představí velké prémiové SUV Audi e-tron s dojezdem více než 500 km. Následovat budou další modely a hlavní ofenziva přijde s rokem 2020, kdy postupně přijdou na trh zcela nové elektromobily Volkswagen z rodiny I.D. Její zatím poslední přírůstek, avantgardní limuzínu vyšší třídy I.D. VIZZION s funkcemi autonomní jízdy a ovládání hlasovými povely a gesty, představil Volkswagen na nedávném autosalonu v Ženevě.

V letošním roce plánuje Porsche Česká republika prodat více než čtyři stovky e-Golfů. Kolem roku 2025 by měly elektromobily tvořit zhruba pětinu všech prodejů společnosti.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze