Elektromobilem od ČEZ už jezdí i pracovníci Ministerstva práce a sociálních věcí

Elektromobilem od ČEZ už jezdí i pracovníci Ministerstva práce a sociálních věcí
  • Zapůjčený Volkswagen e-Golf ujede na jedno nabití až 300 kilometrů
  • ČEZ zapůjčil elektromobil i Ministerstvu dopravy, Ministerstvu průmyslu a obchodu či Ministerstvu životního prostředí

Ministerstvo práce a sociálních věcí zařadí do svého vozového parku elektromobil Volkswagen e-Golf. Vůz dnes ministryni práce a sociálních věcí Janě Maláčové slavnostně předal člen představenstva ČEZ Pavel Cyrani.

Elektromobilita může významně přispět ke zlepšení kvality ovzduší ve městech. Stává se i zajímavou alternativou při cestování mezi nimi. Chceme přispět k propagaci elektromobilu a ukázat, že se jedná o ideální vůz pro státní správu a samosprávu. Ministerstvo jej bude využívat především pro pracovní cesty za úředními záležitostmi po území metropole,“ řekla při předávání vozu Jana Maláčová, ministryně práce a sociálních věcí České republiky. Ministerstvo je partnerem ČEZ při rozvoji elektromobility už od roku 2014.

Jsme rádi, že Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky pokračuje v aktivní podpoře elektromobility. Věříme že právě státní správa a konkrétně resort sociálních věcí je ideálním prostředím pro silnější nasazení elektrických vozidel. Zapůjčený elektromobil bude mít samozřejmě neomezený přístup k celé síti veřejných dobíjecích stanic ČEZ, kterých ke dnešnímu dni provozujeme už 127 po celé České republice,“ uvedl Pavel Cyrani, člen představenstva a ředitel divize obchod a strategie společnosti ČEZ, a. s.

Volkswagen e-Golf (2017)

Zapůjčený elektromobil Volkswagen e-Golf disponuje dojezdem na jedno dobití 300 km, maximální rychlostí 150 km/h a zrychlením z 0 na 100 km/h za 9,6 sekundy. Celková kapacita lithium-iontové baterie je 36 kWh, kombinovaná spotřeba energie na sto ujetých km činí 12,7 kWh.

Z řad institucí a ministerstev jsou vedle MPSV partnery projektu Elektromobilita ČEZ Ministerstvo dopravy, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo životního prostředí, Úřad vlády ČR a agentura CzechInvest.

Technické parametry Volkswagen e-Golf (2017)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 254 × 1 799 × 1 453 mm, 1 615 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 290 Nm0
Baterie35,8 kWh (32 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 50 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 12,7 kWh / 100 km, dojezd: 300 km
Cena od969 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze