Ministerstvo životního prostředí jezdí elektromobilem od ČEZ

Ministerstvo životního prostředí jezdí elektromobilem od ČEZ
  • ČEZ s Ministerstvem životního prostředí ČR spolupracuje nejen na rozvoji elektromobility
  • Ministerstvo má Volkswagen e-Golf zapůjčený na čtyři roky

Zaměstnanci Ministerstva životního prostředí budou při své práci využívat elektromobil Volkswagen e-Golf. Vůz dnes náměstkovi ministra životního prostředí Vladislavu Smržovi slavnostně předali manažer útvaru čisté technologie ČEZ Tomáš Chmelík a manažer prodeje ČEZ ESCO David Martinek. Čtyřletá zápůjčka vozu je jednou z mnoha aktivit projektu Elektromobilita ČEZ, jehož cílem je podpora rozvoje tohoto způsobu dopravy v České republice.

Vítáme možnost vyzkoušet v provozu vlastnosti zapůjčeného elektrovozu. Díky stále hustší síti veřejných dobíjecích stanic ho budeme moci testovat i mimo hlavní město,“ řekl při předávání vozu náměstek ministra životního prostředí Vladislav Smrž.

Dlouhodobě s Ministerstvem životního prostředí ČR spolupracujeme nejen na rozvoji elektromobility. Těší nás, že dneškem na tuto tradici navážeme další kapitolou,“ uvedl manažer útvaru čisté technologie ČEZ Tomáš Chmelík.

Vnímáme, jak v průběhu času roste důvěra úřadů z oblasti státní správy v elektromobily. Vliv na to má logicky také možnost vyzkoušet si jízdní vlastnosti těchto vozů v běžném provozu,“ doplnil manažer prodeje ČEZ ESCO David Martinek.

Technické parametry Volkswagen e-Golf (2015) e-Golf

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 270 × 1 799 × 1 450 mm, 1 585 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon85 kW, 115 koní, točivý moment: 270 Nm
Baterie24,2 kWh (20,5 kWh využitelná kapacita)
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: 12,7 kWh / 100 km, dojezd: 190 km
Cena od930 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze