MONETA Money Bank kompletně přechází na elektromobily. Objednáno je 150 e-Golfů

MONETA Money Bank kompletně přechází na elektromobily. Objednáno je 150 e-Golfů
  • Výměna vozového parku bude probíhat na jednotlivé etapy
  • První e-Golfy budou jezdit v Praze i z důvodu největší nabíjecí infrastruktury
  • Ještě letos jich MONETA převezme 15, do dvou let bude ve flotile více než 200 e-Golfů

MONETA Money Bank se jako první společnost v České republice oficiálně rozhodla, že do pěti let bude výhradně provozovat služební vozy na elektrický pohon. Banka v první fázi objednala 150 elektromobilů Volkswagen e-Golf, což z ní během krátké doby učiní největšího provozovatele vozů na elektrický pohon na českém trhu. Do konce letošního roku MONETA Money Bank převezme 15 těchto elektromobilů, do dvou let jich bude firemní flotila čítat více než dvě stě.

Volkswagen e-Golf (2017)

Přechodem z uhlíkatých paliv na elektrický pohon u všech našich firemních automobilů usilujeme o snížení naší karbonové stopy. Zodpovědné chování vůči životnímu prostředí je pro nás stejně důležité jako naše ambice stát se digitálním šampionem českého bankovního trhu,“ řekl Tomáš Spurný, generální ředitel MONETA Money Bank.

Přejít na elektromobily samozřejmě nejde ze dne na den. Vše bude probíhat v jednotlivých etapách i s ohledem na zbývající délku stávajících leasingových smluv, které má MONETA na svá nynější auta. Z důvodu lepšího pokrytí dobíjecími stanicemi odstartuje obměna nejprve v Praze. U výměny vozů v regionech bude společnost postupovat s ohledem na dostupnost veřejné infrastruktury pro dobíjení.

Banka očekává, že v roce 2018 převezme každý měsíc dvacítku nových elektromobilů, toto číslo záleží především na produkčních kapacitách výrobce. MONETA Money Bank ve spolupráci s partnery rovněž intenzivně zkoumá možnosti, jak v blízkosti svých více než 230 poboček po celé České republice instalovat veřejně dostupné dobíjecí stanice.

Jde o první velkou českou společnost, která se rozhodla, že svůj vozový park kompletně obmění a přejde na elektromobily. Vše je také dáno pracovním stylem jednotlivých zaměstnanců. Nový Volkswagen e-Golf má papírový dojezd až 300 kilometrů. Reálně s ním urazíte okolo 200 kilometrů, což je již pro určité firemní účely dostačující. Přihlédnout můžeme také k výhodám v případě parkování co se Prahy týká. Uvidíme, zda se postupně k něčemu podobného odhodlají i další společnosti. Prozatím se elektromobily zpravidla bezplatně zapůjčují, ať už jde o BMW i3, kterou má nejen policie, ale také záchranné složky, nebo právě Volkswagen e-Golf, který můžete potkat v carsharingu CAR4WAY či dalších institucích.

Technické parametry Volkswagen e-Golf (2017)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 254 × 1 799 × 1 453 mm, 1 615 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 290 Nm0
Baterie35,8 kWh (32 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 50 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 12,7 kWh / 100 km, dojezd: 300 km
Cena od969 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze