Porsche ČR zdarma zapůjčí až 50 e-Golfů. Cílem je především zpětná vazba

1
Porsche ČR zdarma zapůjčí až 50 e-Golfů. Cílem je především zpětná vazba
  • Včera Volkswagen předal klíček od prvních pěti kusů
  • Všech 50 kusů by na silnicích mělo jezdit do konce roku 2018
  • Zapůjčení je zdarma na 10 měsíců

Volkswagen se toho nebojí a lidově řečeno jde s kůži na trh. Tedy abych byl přesný, poté co, Porsche Česká republika dodala do projektu sdílená Praha 15 modelů Volkswagenu e-Golf, tak řada přišla i na další kusy. Tentokrát jde však o projekt s názvem DEP (Demo e-car program). Ve stručnosti jde o projekt, kdy Porsche Česká republika půjčí jednotlivým partnerům rovných 50 e-Golfů.

Volkswagen e-Golf (2017)

Jde o zápůjčky zdarma, a to na 10 měsíců. Porsche Česká republika odhaduje, že jejich investice vyroste až do výše 10 milionů korun. Jednotliví partneři s autem mají nejezdit až 15 tisíc kilometrů. Nejdůležitějším bodem pro Porsche Česká republika je především zpětná vazba a propagace elektromobility jako takové. Všech 50 kusů má na silnice vyrazit do konce roku 2018.

„Od projektu si slibujeme zejména edukaci v oblasti elektromobility a technologií, průzkum trhu a testování vhodnosti elektromobilů pro vozové parky našich současných partnerů, stejně jako spolupráci s možnými novými partnery,“ říká Vratislav Strašil. „Součástí programu je i zpětná vazba našich partnerů a jejich zaměstnanců týkající se dlouhodobého provozu elektromobilů.“

Jeden z vozů dostane také Magistrát hlavního města Prahy, dále hasičský záchranný sbor v Ostravě, Autodrom Most či společnost Ericsson, se kterou Porsche Česká republika spolupracuje i na jiných projektech.

Koncern Volkswagen ve své Strategii TOGETHER 2025 definoval elektromobilitu spolu s digitalizací, mobilními službami, autonomním řízením a umělou inteligencí jako svoje klíčové rozvojové priority. Již v příštím roce značka Audi představí velké prémiové SUV Audi e-tron s dojezdem více než 500 km. Následovat budou další modely a hlavní ofenziva přijde s rokem 2020, kdy postupně přijdou na trh zcela nové elektromobily Volkswagen v rodině modelů s názvem I.D. Do roku 2025 koncern Volkswagen uvede na trh více než 80 modelů elektromobilů, z toho pět desítek bude čistě elektrických a 30 plug-in hybridů. Podle vývoje trhu by v té době prodeje koncernových elektromobilů mohly dosáhnout až 3 milionů kusů ročně. No, máme se na co těšit.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
egolf
btw: zapůjčení EV - to už tady bylo a jak to dopadlo? Viz: "Who Killed the Electric Car? " IMDB movie.

A zpětná vazba? ..je to křáp... viz pohled pod kapotu vozu Tesla a sračky eGolf.

apropos - to není nic sprostého - prostě to je sračka, jako všechny ty další ze stejné stáje - a NE, to že to kupují miliony zoufalců - to z toho dobré auto nikdy neudělá...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze