Volkswagen nám ukázal elektrický sedan se 111kWh baterií a dojezdem 665 km

Volkswagen nám ukázal elektrický sedan se 111kWh baterií a dojezdem 665 km
  • Vůz má o 100 kilometrů větší dojezd na jedno nabití než nejsilnější Tesla
  • Na trh má přijít v roce 2020

Volkswagen a jeho rodina I.D. se rozrůstá snad každým dnem. Vedle malého hatchbacku I.D. postupně přibyl mikrobus I.D. BUZZ a crossover I.D. CROZZ. Na ženevský autosalon se Volkswagen rozhodl řadu doplnit o velký elektrický sedan, který doposud chyběl. Tím hlavním tahákem je kapacita baterie, která prozatím nemá v sériovém autě obdoby. Než ale bude Volkswagen ve výrobě, může ho samozřejmě kdokoli dohnat.

I.D. VIZZION se s kapacitou baterie nemazlí a nechal si naordinovat 111 kWh, což by mělo vystačit na 665 kilometrů. Zatím nejdelším dojezdem disponuje Tesla Model S 100D s hodnotou 540 kilometrů. Energie z baterie poputuje do dvojice elektromotorů s celkovým výkonem 300 koní. Nejspíš není náhodou, že elektrický koncept Škody má stejný výkon.

Podle slov automobilky má sice vůz název VIZZION, nejde ale pouze o vizi. Do výroby by měl jít hned v roce 2020, pravděpodobně ale vynechá pár drobností. Každopádně mluvíme o pouze autonomním řízení, protože v konceptu zatím není vůbec volant. Navíc se ovládá pouze za pomoci gest a hlasu a má se umět učit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze