Podívejte se na Volkswagen ID.3 s „batohem“ na zádech. Jmenuje se Space Vizzion

4
Podívejte se na Volkswagen ID.3 s „batohem“ na zádech. Jmenuje se Space Vizzion
Fotografie: Volkswagen Group
  • Volkswagen v Los Angeles ukázal svůj koncept s názvem ID. Space Vizzion
  • V útrobách je 82kWh baterie a dojezd dle cyklu EPA je 482 kilometrů
  • Na trh se dostane koncem roku 2021

Autosalon v Los Angeles není jen tak nějaká bezvýznamná akce. Letos se v Los Angeles představilo ve světové premiéře Audi e-tron Sportback, Toyota ukázala plug-in hybridní RAV4 a Volkswagen zase představil koncept ID. Space Vizzion.

Na první pohled koncept připomíná Volkswagen ID.3. Prakticky jde o ID.3 s „batohem“ na zádech. Ostatně v kufru se můžete podívat na dvojici elektrických skateboardů, které můžete využívat v případě, že někde nabíjíte váš elektromobil. Do sériové verze se však nejspíše nedostanou, nebo Volkswagen překvapí? Uvidíme. Volkswagen ID. Space Vizzion se má na trh dostat koncem roku 2021. V útrobách je 82kWh baterie a dojezd na jedno nabití je až 482 kilometrů dle cyklu EPA. Maximální nabíjecí výkon činí 150 kW, tedy stejně, jako má Audi e-tron Sportback.

Interiér vypadá moderně, je bez zbytečných tlačítek. Naopak vše je integrováno do 15,6palcového dotykové displeje. Jedná se koncept, takže do sériové podoby se jistě dočkáme ještě několika změn. Avšak sériový interiér ID.3 se zase tolik neliší. Volkswagen změnil nedávno i logo, které dostalo minimalistické rysy. A nejspíše minimalismem se chce prezentovat i ve svých elektromobilech z rodiny ID. Samozřejmě, že i tento koncept stojí na platformě MEB, do které Volkswagen investoval velké finanční prostředky.

Diskuze ke článku
Evolt
Evolt
Teď jak se všichni najednou snaží v interiéru napodobovat Teslu Model 3! :D
Pavel
Prý nebudou spolupracovat s Teslou. Oni ji budou rovnou kopírovat :-)))
Tomáš Zajíček
Konečně něco jiného než SUV nebo malé auto do města. Pěkný kombík, pro mě ideál.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze