Waymo by rádo testovalo i v Atlantě. Už teď její autonomní vozy projíždí 24 měst

Waymo by rádo testovalo i v Atlantě. Už teď její autonomní vozy projíždí 24 měst
  • Nejrozsáhlejší testování probíhá ve Washingtonu, Phoenixu a Detroitu
  • Waymo testuje svá auta ve městech s rozdílným klimatem

Společnost Waymo spadající pod amerického giganta Google má svá autonomní auta. Ta urazila již více jak 6 milionů autonomních kilometrů. Waymo také hledalo dobrovolníky, kteří by usedli do útrob autonomního auta. Waymo právě svoje autonomní auta testuje v několika městech a nyní by rádo testování rozšířilo i do města Atlanta. Podle tweetu, který společnost vyvěsila na svůj profil, je vše prakticky jisté.


Tiskový mluvčí potvrdil, že společnost začala centrum Atlanty mapovat. Momentálně testování jejich vozů probíhá ve 24 městech v USA. Nejvíce se však testuje ve městě Washingtonu, Phoenixu a Detroitu. A to především kvůli rozdílným klimatickým podmínkám.

Rozdílné klimatické podmínky jsou problémem pro spoustu autonomních systémů. Nejde tedy pouze o rozdíl v legislativně, kdy doprava je jiná v Los Angeles, v Praze a také v Pekingu. Problémem je i sníh, bláto a další povětrnostní podmínky, které na silnici můžeme potkat. I proto by Waymo rádo na seznam přidalo další město pro své testování.

O tom, že technologie pro autonomní cestování už jsou, jsme se přesvědčili v Las Vegas na veletrhu CES. Vyzkoušeli jsme si nejen autonomní minibus, ale také BMW řady 5. Nyní to tedy bude otázka testování, sbíraní dat a vylepšování systémů.

Zdroj: twitter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze