Autonomní auta společnosti Waymo už urazila více jak 6 milionů kilometrů

Autonomní auta společnosti Waymo už urazila více jak 6 milionů kilometrů
  • Díky ujetému počtu kilometrů má společnost Waymo dostatečnou zásobu informací o autonomním řízení
  • Nedávno Waymo spustilo testování autonomních vozů bez řidiče za volantem na reálných silnicích

Autonomní řízení je poslední dobou nejenom velkým hitem, ale také nutností. Jen málo společností se však dostalo se svým autonomním řízení na reálné dopravní komunikace, jednoduše řečeno do reálného provozu. Společnost Waymo ovšem ano, a to hned takovým způsobem, že hledá dobrovolníky, kteří si sednou do auta za situace, že za volantem nikdo nesedí.

Vypadá to, že se dobrovolníků našlo poměrně dost, protože takto už společnost patřící Googlu se svými autonomními vozidly najezdila čtyři miliony mil, tedy 6,4 milionů kilometrů. Díky takovému počtu kilometrů je společnost zase o kousek blíže k uvedení autonomního řízení na trh.

Své autonomní auta chce testovat také Uber. Dokonce objednal hned 24 tisíc modelů Volvo XC90, které mají sloužit právě k testování autonomního řízení. A Uber a Waymo rozhodně nejsou jediné společnosti, které se v této oblasti angažují. I samotné automobilky dělají, co se dá. Vypadá to na zajímavou hru, kdo tedy postaví první, skutečně autonomní auto. Bude to snad Waymo? Nebo třeba Uber? Uvidíme.

Zdroj: engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze