Waymo bude své technologie dodávat na francouzský a japonský trh

Waymo bude své technologie dodávat na francouzský a japonský trh
  • Dceřiná společnost Googlu podepsala smlouvu s automobilkou Renault a Nissan
  • Neví se, kdy chtějí automobilky technologie společnosti Waymo implementovat

Jedno z největších jmen na poli autonomního řízení je společnost Waymo. Autonomní auta této amerického společnosti už najezdila několik milionů kilometrů a postupně je můžete potkávat i v různých amerických městech, kde slouží jako autonomní taxi. Z bezpečnostních důvodů však na pozici řidiče stále sedí člověk.

Jaguar I-PACE Waymo

Nyní tato dceřiná společnosti Googlu podepsala kontrakt s automobilkou Nissan a Renault, kterým bude dodávat technologie. Zmíněné automobilky by tyto technologie měly využívat na svých domácích trzích, tedy v Japonsku a ve Francii, píše cnbc.com. Více podrobností není známo. Je tedy otázka, zda tyto technologie budou používány pro osobní auta, nebo je Renault využije u nákladní dopravy.

Jedná se o krásnou ukázku toho, jak se automobilový svět mění. Zatímco dnes automobilky spolupracují se spoustou společností, ale výsledné technologie marketingově prodávají pod svojí značkou, tak už v minulosti jsme byli svědky, že se nejedna velká automobilka spojila s nějakých technologickým gigantem.

Automobilky mají velké know-how, jak postavit auto, aby dobře fungovalo, ale po stránce technologií budou s velkou pravděpodobností hrát vždycky druhé housle.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze