Výkon 1 264 koní a dojezd více jak 1 000 km. Tato bestie se ukáže v Ženevě

1
Výkon 1 264 koní a dojezd více jak 1 000 km. Tato bestie se ukáže v Ženevě
  • Auto pohání až šest elektromotorů a 28kWh baterie
  • Energie pro baterii vyrábí naftový agregát
  • Auto se jmenuje Techrules Ren RS

Na ženevský autosalon míří nejen známe automobilky jako je BMW, Audi, Škoda Auto a tak podobně. Míří tam i spousta dalších společností, které chtějí do automobilového světa také promluvit. Například Techrules, čínská společnost, která v Ženevě ukáže svojí bestii.

Techrules Ren RS, jak se jejich model jmenuje, je hypersport, který může pohánět až šest elektromotorů. K dispozici bude i verze s elektromotory čtyřmi. V autě je také 28kWh baterie, která se nabíjí pomocí generátoru spalujícího naftu.

Dva elektromotory jsou u přední nápravy, zbývající čtyři u nápravy zadní. Výkon je obdivuhodných 1 264 koní. Dojezd by podle společnosti měl být díky 80litrové nádrži na naftu až 1 170 kilometrů. A jak je to s rychlostními parametry? Z klidu na sto za 3 sekundy a maximálně až 330 kilometrů za hodinu.

Techrules hledá různé partnery pro výrobu tohoto supersportu. Automobil se v Ženevě ukáže ve variantě, která je připravena pro výrobu.

Zdroj: techrules-news.com

Diskuze ke článku
René
28kWh baterie, která bude dobíjená dieslovým generátorem? Výkon motoru přes tisíc koní a má díky 80 litrové nádrži na naftu dojet 1.000 km? Z 0 na 100 km/hod. za 3 sekundy? Podle obrázku bude takové auto stát min. 5 mil. Kč bez DPH, tak nevím, proč by si jej někdo měl koupit, když nejnovější supersport od Tesly (zatím taky jen funkční koncept, podobně jako Ren RS) bude nabízen za cenu 200.000 dolarů bez DPH. Bude mít podobný dojezd, ale hlavně o 50% větší zrychlení – z 0 na 100 za 2 sekundy. Vzhledem k tomu, že se bude jednat o čistou elektřinu, odpadnou navíc starosti s běžnou údržbou spalovacích motorů. Tady je více informací o čistě elektrickém sporťáku od Tesly – https://www.volty.cz/2017/11/17/musk-chce-vyrabet-nejrychlejsi-auto-svete/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze