VW I.D. BUZZ dostal zelenou. Nikoliv ve smyslu laku, nýbrž sériové výroby

VW I.D. BUZZ dostal zelenou. Nikoliv ve smyslu laku, nýbrž sériové výroby
Fotografie: Volkswagen Group
  • Informaci potvrdil Herbert Diess, předseda představenstva Volkswagenu
  • I.D. BUZZ je elektrický mikrobus s dojezdem až 600 kilometrů

Už v březnu se spekulovalo o tom, že Volkswagen vehementně přemýšlí, zda elektricky poháněný mikrobus Volkswagen I.D. BUZZ vyrábět ve velkém, nebo skončit u konceptu. A nyní už známe odpověď – Herbert Diess, předseda představenstva Volkswagenu, potvrdil, že se vůz opravdu dočká sériové výroby.

Celkem můžete naložit sedm kamarádů. Vy za volantem můžete bez přerušení celou posádku přiblížit cíli až o 600 kilometrů. Nabití z nulové kapacity do 80 procent standardně zabere 30 minut. Výkon činí 374 koní a na stovku zrychlíte za 5 sekund. O přenos výkonu na silnici se stará pohon všech kol.

Diess k tomu říká: „I.D. BUZZ symbolizuje novou image značky Volkswagen, která je moderní, pozitivní, emocionální a orientovaná na budoucnost. Chceme, aby se elektrická mobilita stala charakteristickým znakem Volkswagenu. Od roku 2025 chceme prodávat jeden milion elektromobilů ročně. Nový e-Golf nabízí již o 50 procent delší dojezd. Od roku 2020 pak uvedeme na trh s modelovou řadou I.D. zcela novou generaci kompletně síťově propojených elektromobilů. Tyto vozy budou cenově dostupné pro miliony zákazníků, nejen pro milionáře.“

Jak už to tak bývá, koncept oplýval řadou zajímavých prvků. V interiéru byl k dispozici jeden velký, vertikálně umístěný displej, volant váš pokyn zajede do palubní desky a další vychytávky. To se však v sériově vyráběném modelu jistě změní. K dispozici nicméně má být I.D. Pilot.

BUZZ není prvním modelem z rodiny I.D. Už na pařížském autosalonu minulý rok byl k vidění koncept I.D. Do roku 2025 chce Volkswagen prodávat jeden milion elektromobilů ročně a aby této mety dosáhl, tak bude potřebovat pestré portfolio. To mají právě vozy I.D. nabídnout. Kdy přesně se I.D. BUZZ dostane do výroby nicméně momentálně nevíme.

Zdroj: autoexpress.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze