Volkswagen zvažuje, zda I.D. BUZZ poslat do výroby

Volkswagen zvažuje, zda I.D. BUZZ poslat do výroby
  • Jde o osmimístné elektrické MPV, které urazí až 600 kilometrů na jedno nabití
  • Výkon 374 koní se přenáší na všechna čtyři kola a zrychlení z klidu na sto má proběhnout okolo pěti sekund

Vyrábět v dnešní době mikrobus chce poměrně odvahu. A pokud má jít o mikrobus s elektrickým pohonem, platí to dvojnásob. Volkswagen však zamýšlí projektu I.D. BUZZ udělit. zelenou a začít jej skutečně vyrábět.

Pokud by se tak stalo, pak jako majitel můžete vzít sedm kamarádů a vyrazit s nimi až na 600 kilometrů dlouhý výlet. Výkon 374 koní se přenáší na všechna čtyři kola a zrychlení z klidu na sto má proběhnout okolo pěti sekund.

Na autosalonu v Šanghaji má Volkswagen představit koncept elektrického SUV, které by navázalo na koncept I.D. Ten jsme měli možnost vidět na pařížském autosalonu a i I.D. BUZZ zapadá do filozofie, kterou chce Volkswagen razit. A možná i do jisté míry tento směr razit musí. Ať tak či tak, po hybridních modelech a elektromobilech, které momentálně Volkswagen nabízí, se v brzké budoucnosti můžeme těšit na další nové vozy s alternativním pohonem. Už dříve Volkswagen sdělil, že v roce 2025 by chtěl každý rok prodat jeden milion elektromobilů.

Původně se mluvilo o přítomnosti systému automatizované jízdy s názvem I.D. Pilot. Zda by ho I.D. BUZZ opravdu dostal, si nejsme úplně jisti.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze