Volkswagen Arteon míří do segmentu limuzín s emocionálním nábojem

Volkswagen Arteon míří do segmentu limuzín s emocionálním nábojem
  • Uvedení na trh proběhne v létě roku 2017
  • Premiéry se dočkáme již na ženevském autosalonu

Volkswagen Passat patří dlouhodobě k velmi oblíbeným modelům a ačkoli jeho výbava rozhodně patří k tomu lepšímu, vrchol dosud představoval model Phaeton. Model, který má nyní pokrývat segment luxusních limuzín, ponese název Arteon. Ten se od Passatu bude odlišovat emocionálním nábojem. Jsme zvědaví, co přesně tím Volkswagen, jehož auta se již několik let prezentují oblíbeným, ale konzervativním designem, myslel.

Tobias Sühlmann, designér exteriéru, k tomu říká: „Arteon vzbuzuje na první pohled nadšení svým expresivním designem a posléze překvapí svými praktickými vlastnostmi – tato kombinace je jedinečná!“

Název Arteon je složen ze slova „Art“ a koncovky „eon“. První slovo v angličtině znamená umění. „Eon“označuje prémiové modely. Jeden z nich Volkswagen prodává na čínském trhu s názvem „Phideon“.

Jelikož Škoda Superb nabídne hybridní pohon již v roce 2019, je velká pravděpodobnost, že Arteon by hybridní pohon mohl dostat již pár měsíců po uvedení na trh. Volkswagen už hybridní modely nabízí. Patří mezi ně model Golf GTE a Passat GTE.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze