Vodíková dodávka Thein Industry se ukázala při otevření vodíkové stanice v Praze

Vodíková dodávka Thein Industry se ukázala při otevření vodíkové stanice v Praze
Fotografie: Renault
  • Vůz bude pronajímán společnosti Zásilkovna
  • Jedná se o vůz značky HYVIA se základem v modelu Renault Master

Společnost Thein Industry minulý pátek na Barrandově při příležitosti otevření první veřejné vodíkové stanice v Praze představila dodávku na vodíkový pohon. Konkrétně se jedná vůz značky HYVIA od společnosti Renault, který bude pronajímán české logisticko-technologické společnosti Zásilkovna patřící do skupiny Packeta. Té Thein Industry vůz zprostředkovala a poskytne jí i související operativní leasing. Uživatelům progresivních vodíkových osobních automobilů a vodíkovým autobusům, které se město chystá testovat, se tak výrazně zjednoduší dočerpávání paliva v hlavním městě.

Vodíkem poháněný Renault Master H2-TECH, který byl na páteční akci dovezen a odprezentován, byl zprostředkován skupinou Thein Industry přes francouzského partnera společnost HYVIA. Tuto dodávku bude na operativní leasing i se zajištěným servisem vozu Thein Industry poskytovat přednímu českému dopravci společnosti Zásilkovna. „V Thein Industry dlouhodobě podporujeme české a slovenské firmy v modernizaci pomocí vodíkových technologií. Dělá nám velkou radost být u tak zásadního kroku jedné z předních českých dopravních společností s evropským přesahem. Takové spojení nám dává smysl a naše ambice do budoucna je nadále v podobných spolupracích pokračovat a rozšiřovat je,“ komentuje Filip Budník, investiční ředitel Thein Industry.

„Zásilkovna a celá skupina Packeta je na českém i zahraničním trhu vnímaná jako inovátor, který na trh přináší neustálé inovace a nová řešení. Věřím, že výsledkem naší spolupráce s Thein Industry i Orlen bude další posun ve využívání vodíku v logistice v České republice. Udržitelnost našeho podnikání je pro celou naši skupinu velmi důležitá. Do roku 2025 chceme mít velkou část našeho vozového parku na alternativní pohony a budeme cílit i na naše dodavatele, aby byl celý dodavatelský řetězec udržitelný. Zároveň jsme se v rámci naší strategie rozhodli k aktivitám vedoucím ke snížení uhlíkové stopy o více než 30 % v průběhu příštích pěti let,“ říká Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze