Ve Formuli E mě neuvidíte. Je to jako sex s nafukovací pannou, míní bývalý pilot F1

Ve Formuli E mě neuvidíte. Je to jako sex s nafukovací pannou, míní bývalý pilot F1
Fotografie: Sauber Motorsport
  • Bývalý pilot F1 Robert Kubica vyvrátil jakoukoli spekulaci o možné účasti ve Formuli E
  • Lukrativních nabídek za „velké peníze“ měl podle vlastních slov již mnoho
  • Závodění v alternativním elektrickém šampionátu přirovnal k sexuálnímu aktu s nafukovací pannou

Už několikrát jeho jméno v kuloárech zaznělo v souvislosti se vstupem do Formule E. Polský závodník Robert Kubica se však k elektrickým monopostům doposud ani nepřiblížil. A v budoucnu ani nepřiblíží. Vysvětlení je jednoduché. V srdci je zatvrzelým milovníkem konvenčních motorů, vůně spáleného benzínu a především výrazného zvukového projevu. Navíc závody pozoruhodným způsobem přirovnal k sexu s nafukovací pannou.

„Nejsem proti tomu mít na okruzích elektrická auta. Dostal jsem již několik nabídek a odmítl velkou spoustu peněz. Konkurenceschopné auto v mých očích musí dělat hluk. Mám takové rčení, které se asi nemá říkat příliš nahlas, ale závodit ve Formuli E je trochu jako mít sex s nafukovací pannou. Vždy si vzpomenu na vůni benzínu. Když jsem v roce 2006 stál v pitlane a kolem mě projel Alonso se svým Renaultem, byl to moment, který mi připomněl mé působení v motokárových sériích,“ rozpovídal se Kubica v podcastové sérii Gurulandia.

Dnes již 39letý Polák byl velkým příslibem formulových sérií na přelomu tisíciletí. Do F1 pronikl až v roce 2006 v barvách týmu BMW Sauber a během svého působení se objevil mimo jiné v Renaultu a později také ve Williamsu nebo Alfě Romeo. Jeho slibně se rozvíjející kariéru poznamenala těžká nehoda při rally v Itálii v roce 2011. Při ní málem přišel o pravou ruku, přičemž se podrobil několika desítkám operací. Do F1 se dokázal vrátit, nicméně spíše v epizodní roli. I přes vyšší věk zůstává Robert Kubica v motorsportu nadále aktivní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze