Ferrari prý zkoumá možnosti vstupu do Formule E

Ferrari prý zkoumá možnosti vstupu do Formule E
Fotografie: hoch-zwei
  • Vedení série potvrdilo probíhající jednání s automobilkou Ferrari
  • Charakter je prý zatím spíše informativní
  • S plány týkající se elektrifikace ovšem není vstup vyloučen

Spekulace o vstupu italské značky Ferrari do Formule E se již v minulosti objevily několikrát. Jak se vždy později ukázalo, vždy šlo jen o plané výstřely senzace chtivých žurnalistů. Tentokrát však informaci o probíhajícím jednání mezi oběma entitami potvrdila sama série elektrických formulí, a to na dotaz racingnews365.com. Jeff Dodds, generální ředitel šampionátu, navíc nedávno nepřímo naznačil možnost, že by se Ferrari mohlo v blízké budoucnosti připojit k luxusním automobilkám jako Porsche, Jaguar, McLaren nebo Maserati.

Prozatím nebylo odtajněno více detailů než jen to, že Ferrari je aktuálně pouze na jakémsi průzkumu. „V této fázi opravdu nic konkrétního není. Vím jen, že byli v kontaktu a proběhly diskuze na toto téma. S každým novým výrobcem trvá celou věčnost, než se jeho závazek přehoupne přes čáru, takže je to spíše běh na dlouhou trať,“ uvedl mluvčí Formule E pro zmiňovaný zdroj.

Směr elektromobilita

Ačkoli dříve bylo Ferrari striktně proti elektromobilitě, v poslední době začalo velkou ofenzívu právě směrem k elektrickému pohonu. První elektromobil má na trh přijít již koncem roku 2025, za pár dní v Maranellu otevřou novou fabriku za 500 milionů eur, kde dále vznikne na 250 nových pracovních míst. To vše s jediným cílem – vyrábět auta s elektromotorem, ale aktivněji se zapojit i do produkce vlastních baterií. Přirozeně je tak Formule E ideální destinací pro vývoj vlastních komponentů.


Jak ovšem zaznělo z tábora samotné automobilky, prim nadále hraje F1, jejíž je Ferrari nedílnou součástí od roku 1950. Dále se po 50 letech loni vrátilo na nejslavnější automobilový závod světa, tedy 24h Le Mans, a vytrvalostním závodům obecně se chce věnovat i nadále. Novinkou je ovšem pro Ferrari doposud neprobádané území jachtingu, kam se výrobce sportovních vozů rozhodl vstoupit začátkem tohoto roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze