V Astonu a F1 pro něho není místo. Brazilský talent tak sahá po sedačce ve Formuli E

V Astonu a F1 pro něho není místo. Brazilský talent tak sahá po sedačce ve Formuli E
Fotografie: Formule E
  • Felipe Drugovich by se s velkou pravděpodobností měl v sezóně 2024 objevit ve Formuli E
  • Rezervní pilot Aston Martinu v F1 je v posledních dnech spojován s volnou sedačkou u týmu Avalanche Andretti
  • Tým korunovaného mistra světa opouští André Lotterer

Po nedávno skončené sezóně 2023 se rozbíhají přípravy na tu další. Tím prvním, co musí týmy řešit, je jezdecké složení. Pravidlo je jednoduché. Čím dříve v přestupovém rybníčku zalovíte, tím větší máte šanci vytáhnout slušnou rybu. I proto je v posledních dnech okolo přestupů pořádně živo. Již známé je po nedávných změnách obsazení u týmů McLaren a Jaguar. Nejnovější spekulace hovoří o dalším možném uzavření soupisky. Tentokrát týmu Avalanche Andretti, v jehož barvách si premiérový titul letos vyjel Jake Dennis.

Delší dobu je totiž zřejmé, že na odchodu je André Lotterer. Ten se po 6 letech strávených ve Formuli E bez zisku trofeje upíná k dlouholeté zálibě ve vytrvalostních závodech. Poněkud překvapivým náhradníkem by se mohl stát šampion F2 a současný rezervní pilot Aston Martinu v F1 Felipe Drugovich. 23letý Brazilec se aktuálně jeví jako nejvážnější kandidát na zisk závodní sedačky pro nadcházející ročník. Samotný závodník se účasti v méně prestižní elektrické formuli nebrání.

„Formule E je skvělý šampionát a já bych se jej určitě rád zúčastnil. Samozřejmě rozhodnutí záleží i na protistraně, ale sám bych toho chtěl být součástí,“ odpověděl krátce na dotaz the-race.com. Že by o něho týmy rozhodně měly stát, ukázal Drugovich během dvojích nováčkovských testů. V obou případech reprezentoval v barvách týmu Maserati a pokaždé byl nejrychlejším jezdcem mezi mladými talenty. Pozoruhodné na jeho druhém výkonu v Římě bylo, že se nesoustředil jen na zajetí rychlého času, ale pomáhal týmu optimalizovat hospodaření s energií.


Po loňském zisku titulu v F2 si Drugovich vysloužil smlouvu u Aston Martinu F1. Zbyla však na něho pouze role rezervního a testovacího jezdce. Jak známo, místo zde má předplacené Lance Stroll, jehož otec je většinovým vlastníkem týmu. V zelené kombinéze se navíc vedle mladého Kanaďana objevuje legendární Fernando Alonso, a tak je i pro příští sezónu krajně nepravděpodobný kariérní postup. A to i s ohledem na přivřená vrátka u jiných týmů. Brazilský rychlík se ale nebrání ani duálnímu programu a za jistých okolností mu to současná smlouva v Astonu nezakazuje. Vše se tak zdá ideálně nachystáno na první nováčkovský kontrakt pro sezónu 2024.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze