Šéf Formule E rýpl do F1. Dá 6 milionů Kč charitě, když Verstappen nezíská titul

Šéf Formule E rýpl do F1. Dá 6 milionů Kč charitě, když Verstappen nezíská titul
Fotografie: Formule E
  • Bezmála 6 milionů korun dá šéf Formule E Jeff Dodds na charitu
  • Podmínkou je, že Verstappen letos nezíská další titul v F1
  • Vtipně tím reaguje na to, že v současnosti je z 99 % rozhodnuto o vítězi ještě před startem sezony

Asi nikdo nepochybuje o tom, kdo je v současnosti králem závodních okruhů. Dát mu navíc do rukou nejrychlejší auto, máte rázem zbraň hromadného ničení soupeřů. Z jejich pohledu je to jako každoroční boj s větrnými mlýny v podání Dona Quijota ve známém díle Miguela de Cervantese. Pro dokreslení situace se stačí podívat na statistiky loňské sezony F1. Max Verstappen spolu se svým Red Bullem opanoval 19 závodů z celkového počtu 22. Všem, včetně týmového kolegy, uštědřil historickou lekci, když stanovil nespočet rekordů. Nic přitom nenapovídá tomu, že by to letos mělo být jinak.

Vcelku vtipně proto zareagoval šéf Formule E Jeff Dodds, který se vsadil a v případě výhry zavázal zaplatit 250 tisíc dolarů (v přepočtu bezmála 6 milionů korun), pokud titul získá někdo jiný než Verstappen. Svým rýpnutím naráží právě na atraktivitu královny motorsportu, jejíž výsledky by se daly zveřejnit již nyní. Ostatně není sám, kdo si to myslí. Třeba takový Fernando Alonso už rovněž Verstappena označil za vítěze. Na internetu ale koluje i spousta koláží a vtipných videí, v nichž vystupuje Holanďan s trofejí za ročník 2024.


„Pokud se nezraní nebo se nestane něco šíleného, na 99 % ten titul získá. Pokud vyhraje kterýkoli z dalších 19 jezdců, dáme čtvrt milionu dolarů na charitu, dle volby daného vítěze,“ prozradil své úvahy nad sázkou Dodds v rozhovoru s TNT Sports. „Nebyl by to nejhorší den v práci dát spoustu peněz na charitu. Ale Verstappen je rozhodně připraven tu sezonu opět vyhrát. Nejde mít sezonu jako oni, pak ještě upravit auto, přijít na další a nevyhrát. To nejde.“


Dodds svým vyjádřením zároveň zve ke sledování elektrických formulí, kde míra nepředvídatelnosti je naopak obrovská. Letošní sezona zatím nabídla 3 závody, v nichž poznala 3 různé vítěze. Jediným, kdo získal více než jeden titul, je zatím stále jen Jean–Éric Vergne, v současné době působící v barvách týmu DS Penske. V minulém ročníku Formule E poznala 7 vítězů ze 6 týmů v 16 závodech. Hned polovinu vítězství si připsali jezdci Jaguaru. Vůbec největší rozdíl byl v sezoně 2021, kdy v 15 závodech vyhrálo 11 různých pilotů. To odpovídá rekordu F1 z roku 1982. A jak se dá předpokládat, asi i dlouho zůstane nepřekonán.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze