V německém Dingolfingu začala výroba pěti nových BMW. Většina budou mild-hybridy

V německém Dingolfingu začala výroba pěti nových BMW. Většina budou mild-hybridy
Fotografie: BMW
  • Jedná se o BMW řady 4, 5, M5, 5 touring a 6
  • Pouze sportovní M5 chybí mild-hybridní technika
  • Nad plug-in hybridní verzí řady 4 visí pořád otazník

Podle tiskové zprávy BMW se v závodě ve městě Dingolfing ve středu oslavil začátek výroby pěti nových modelů. Asi nejzajímavější je kontroverzní řada 4 Coupé s velkými ledvinkami. Spolu s ní začnou z výrobních pásů sjíždět modernizované BMW řady 5 včetně verzí BMW M5 a BMW řady 5 Touring. Kromě výraznějšího designu nabídnou ve všech verzích poháněných 4 a 6 válcovými motory i 48voltovou mild hybridní techniku. Stejné motory mají i nové BMW řady 6 Gran Turismo, které se ale spíš soustředí na dlouhé trasy.

Christoph Schröder, ředitel továrny BMW Group ve městě Dingolfing, uvedl: „Společný začátek výroby pěti modelů si v celém závodě vyžádal precizní plánování a mimořádnou koncentraci. Navzdory krátkodobému přerušení výroby a omezením způsobeným opatřeními proti koronaviru jsme během jejího opětovného náběhu vše stihli v plánovaném termínu a nové modely BMW řady 4 Coupé, BMW řady 5 a BMW řady 6 Gran Turismo se dostanou na silnice včas a v nejvyšší možné kvalitě. Je to výjimečný výkon celého týmu v Dingolfingu, jakož i celého výrobního a dodavatelského řetězce. Všichni si za to zaslouží můj největší respekt.

Pořád se ještě spekuluje o BMW řady 4, které původně mělo přijet nejen s mild-hybridními motory, ale také s plug-in hybridem. Jednalo by se o první plug-in hybrid v karoserii kupé od mnichovské značky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze