V Brně dnes startuje služba UberX

V Brně dnes startuje služba UberX
Fotografie: Uber
  • Služba UberX spoléhá výhradně na profesionální licencované řidiče taxi
  • Je navržena plně v souladu s nejnovější českou legislativou, která stanovila jasné a rovné podmínky pro provoz taxislužeb

Společnost Uber vstupem do Brna reaguje na vysokou poptávku po službě, kdy si jen během minulého roku v aplikaci chtělo v Brně jízdu s Uberem objednat více než 85 000 lidí. Nyní mohou Brňané využívat Uber mimo jiné jako další doplněk k hromadné dopravě a tedy možnost, jak se po městě pohodlně pohybovat i bez vlastního automobilu.

Spolupráce s taxislužbou

Stejně jako v Praze, i v Brně bude Uber spolupracovat pouze s profesionálními řidiči s platnou licencí. V moravské metropoli si Uber jako svého partnera pro spuštění služby vybral společnost City Taxi, která je jednou z největších českých taxislužeb a v Brně má více než 60 licencovaných řidičů.

Na spolupráci s Uberem se velmi těšíme, protože jeho technologie nám umožní snadný přístup k novému okruhu zákazníků, pomůže nám snížit prodlevy mezi jednotlivými jízdami i čekací časy pasažérů a přinese nám nový zdroj příjmů pro řidiče. Tuto příležitost v dnešní těžké a nevyzpytatelné době obzvláště oceňujeme a věříme, že nám pomůže dále rozvíjet naše podnikání,” komentuje partnerství s Uberem Jiří Sochan, jednatel společnosti City Taxi.

Uživatelé Uberu si tak mohou objednat jízdu jednoduše a rychle jediným tlačítkem v aplikaci a mají jistotu, že je poveze řidič taxi, který splnil všechny zákonné podmínky potřebné k přepravě pasažérů. V Praze se již do platformy zapojilo také mnoho nezávislých licencovaných taxikářů a stejné rozšíření služby UberX je plánováno i v Brně.

Chceme nabídnout obyvatelům Brna nový způsob snadné, bezpečné a cenově dostupné dopravy po městě bez nutnosti používat vlastní automobil. Před spuštěním služby jsme absolvovali několik konstruktivních a velmi pozitivních jednání s městem i s místními taxikáři a jsme moc rádi, že dnes můžeme UberX v Brně konečně spustit,” komentuje spuštění služby v Brně český country manažer Uberu Štěpán Šindelář. „S Uberem jsme v posledních týdnech absolvovali intenzivní jednání, na základě kterých se tato společnost rozhodla své služby v Brně spustit. Vstup Uberu do Brna umožnila novela zákona, která vytvořila jednotná a jasná pravidla pro klasické i tzv. alternativní taxislužby. S příchodem nové služby lidé získají pestřejší nabídku přepravních možností, obvyklých již v řadě evropských měst,“ komentuje příchod Uberu brněnský radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS).

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze