Už příští rok dostane třída C nový interiér. Inspiruje se u třídy E

1
Už příští rok dostane třída C nový interiér. Inspiruje se u třídy E
  • Změna se dotkne asistentů, ale také infotainmentu
  • Infotainment se nově bude ovládat pomocí touchpadu jako ve třídě E
  • K vidění má být už příští rok na ženevském autosalonu

Technologickým králem Mercedesu je s velkou pravděpodobností třída E. Tedy minimálně byla průkopníkem různých technologií, nově se ji jistě vyrovná i řada S. Jenže na menší „Céčko“ se pořád tak nějak zapomíná. To se však příští rok změní.

Mercedes třídy C má do vínku během příštího roku dostat nové moderní prvky. Konkrétně se má jednat o propracovanější systém hlídání jízdního pruhu, autonomní řízení a s velkou pravděpodobností dojde i na infotainment, který se bude ovládat pomocí touchpadů, jako to má například třída E.

Zdroje uvádějí, že by se změna měla dotknout modelů 63 a 63 Coupé, tedy modelů AMG, což dle nás nedává smysl. Úpravou projde jistě celá modelová řada od základní motorizace až po vrcholnou motorizaci AMG.

Podobně to má nastavené i třída E. Ať už si koupíte základní naftový motor nebo verzi AMG, vždycky můžete mít ve voze všechny dostupné technologie od podpory CarPlay a Android Auto až po automatické přejíždění z pruhu do pruhu, které nově funguje i v České republice. Změny bychom mohli vidět už příští rok na ženevském autosalonu.

Zdroj: autocar.co