Unikla fotka elektrického SUV Hyundai s dojezdem 350 kilometrů

2
Unikla fotka elektrického SUV Hyundai s dojezdem 350 kilometrů
  • Baterie má kapacitu 64 kWh
  • Uvedení se plánuje již na příští rok

Vypadá to, že alespoň co se týče elektromobilů bude souboj Hyundaie se Škodovkou vyhrávat Korejec. Zatímco Škoda plánuje první plug-in hybrid někdy kolem roku 2019, Hyundai již provozuje carsharing vodíkových ix35 a trojici modelů Ioniq. Právě úspěch Ioniqu možná Hyundai motivoval k vývoji dalšího čistě elektrického modelu, tentokrát ve verzi se zvýšeným podvozkem.

Automobilka pracuje na platformě pro elektromobily, na které si veze 64kWh baterii. Kde se vzal, tu se vzal čistě elektrický crossover s dojezdem pravděpodobně kolem 350 kilometrů. Vůz je zatím značně maskován, avšak tváří se, že by neměl být problém ho vyslat na trh již příští rok. Zapadá to tak do prohlášení ředitele Hyundaie, kterým je Dave Zuchowski: „Vyvíjíme elektrické SUV s cílem uvedení na trh v roce 2018. Na bližší informace si však zatím budete muset počkat.“

Hyundai Enduro

Vypadá to, že nové elektrické kompaktní SUV bude svou velikostí odpovídat aktuálnímu Tusconu. Hyundai se začíná v oblasti elektromobilů angažovat čím dál tím víc. Svatá trojice Ioniqů je pouze začátek – do čtyř let chce mít jihokorejská automobilka na trhu 14 elektrifikovaných modelů.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
Insider
"Vypadá to, že alespoň co se týče elektromobilů bude souboj Hyundaie se Škodovkou vyhrávat Korejec." - a který jiný souboj vyhrává Škodovka? Podotýkám, že vzhledem k tomu, že elektromobil IONIQ se vyrábí v Koreji, pustil jste se do globálního srovnání korejské Hyundai Motor Company (HMC) se Škodou Auto a nikoliv do kočkování na břehu českého rybníčku. Tak jo, srovnávejme: HMC ročně ve svých 18 závodech po světě (HMMC v Nošovicích je jedním z nich) vyrobí cca 5 mil. aut, které prodává prostřednictvím svých vlastních zastoupení a sítě autorizovaných dealerů ve 183 zemích světa, jako první na světě spustil před třemi lety sériovou výrobu aut s vodíkovým pohonem (ix35 FCEV), sériově vyrábí elektromobily, hybridy i plug-in hybridy... No,. a který souboj tedy vyhrává Škodovka?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze