Uber chce se zákazníky létat. Vzdušné taxi ukáže za tři roky

Uber chce se zákazníky létat. Vzdušné taxi ukáže za tři roky
  • Do provozu chce Uber své létající taxi uvést v roce 2023
  • Cestu ze San Francisca do San Jose zvládne za 15 minut
  • Cena by se v dlouhodobém horizontu měla vyplatit oproti vlastnění vozidla

Velkou výzvu si před sebe dal Uber. Do tří let chce mít létající taxi. V roce 2020 by se mělo pouze představit a o další tři roky později by mělo poprvé vzlétnou do plného provozu. O vše se podělil Jeff Holden, který má celý projekt na starost.

Létající auta začínají být v módě skoro jako autonomní řízení. Před pár dny svůj automobil, který umí i létat, představili sousedé ze Slovenska. Jejich létající auto má zvládnout uletět až 750 kilometrů.

Uber plánuje se svým létajícím taxíkem zvládnout cestu z přístavu v San Franciscu do centra San Jose za 15 minut. Jde o cestu o vzdálenosti okolo 80 kilometrů. Vzdušnou čarou to však bude o něco méně. Zpočátku budou ceny za létající taxi dražší než při využívání Uberu tak jak ho známe, ale samotná společnost se domnívá, že v dlouhodobém horizontu by se mělo létaní taxíkem v porovnání s vlastnictvím automobilu vyplatit.

O pohon se postará elektromotor. Celé létající taxi se bude chovat jako vrtulník. Zvládne tedy přistát a vzlétnout vertikálně, díky čemuž nepotřebuje žádné přistávací dráhy. Představení se dočkáme v Dubaji. A právě do Dubaje by mohlo taxi létat také, a to i přes větší vzdálenost.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze