Víme, kolik bude stát Mercedes EQC na českém trhu

Víme, kolik bude stát Mercedes EQC na českém trhu
Fotografie: mercedes.com
  • Mercedesu se cena povedla stlačit pod dva miliony korun
  • Lehce nad touto hranicí se pohybuje například Jaguar I-PACE či Audi e-tron

Aktualizováno 6. 5. 2019 17:35

Povedlo se. Mercedes cenu svého elektrického SUV stlačil na českém trhu pod dva miliony korun – vůz začíná na částce 1 965 000 Kč za verzi EQC 400 4MATIC. Ve standardní výbavě je řada pokrokových a komfortních prvků, jako jsou světlomety MULTIBEAM LED, multimediální systém MBUX s hlasovým ovládáním, možnost dálkově spustit klimatizaci nebo vytápění před jízdou, optimalizovaný navigační systém EQ zvyšující ekonomiku jízdy a zkracující dobu nabíjení, pohon všech kol, moderní bezpečnostní, asistenční systémy a řada dalších položek.

Mercedes-Benz EQC

Model EQC je prvním vozem nové řady EQ a vyrábí se v závodě v Brémách. Akumulátory vyrábí Daimler ve vlastním závodě v Kamenci nedaleko Drážďan. Lokální výroba akumulátorů, blízká výrobnímu závodu automobilu, je jedním ze základních faktorů pro úspěšné působení nového modelu na trhu. Letos v Ženevě představil Mercedes-Benz studii dalšího elektromobilu, velkoprostorového prémiového vozu EQV, jehož sériové provedení se představí na podzim na frankfurtském autosalonu.

Původní informace z 22. 53. 2019

Jaguar I-PACE se už nějaký ten pátek prodává, Audi e-tron se ke svým prvním zákazníkům už nezadržitelně blíží a letos se máme dočkat ještě Mercedesu EQC. Jeho dodávky se trošku opozdí, ale i tak by to Mercedes měl letos stihnout.

Mercedes EQC (Autosalon Paříž 2018)

Všechny tři modely si jsou velmi podobné. Na trhu s elektromobily není stále takový výběr jako u spalovacích aut, takže Mercedes EQC bude konkurence pro Jaguar i Audi a platí to samozřejmě i opačně. Důležitá však bude cena, se kterou Mercedes EQC dorazí na trh.

Jak Jaguar, tak Audi startují lehce nad hranicí dvou milionů korun. Podle našeho dobrého zdroje, který má k automobilce velmi blízko, se pro EQC na českém trhu zamýšlí podobná cena. Zda se povede ji dostat lehce pod, nebo se bude pohybovat lehce nad dvěma miliony, to nevíme. Ostatně všechno je prozatím ve schvalovací fázi, takže se cenová politika může ještě změnit.

Technické parametry Mercedes-Benz EQC 400 4Matic

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 762 × 1 884 × 1 624 mm, 2 425 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon300 kW, 408 koní, točivý moment: 765 Nm
Baterie88 kWh (80 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 110 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 20,1 kWh / 100 km, dojezd: 454 km
Cena od1 929 950 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze