Toyota zvýšila prodeje o 16 procent. Hybridní modely drží 40procentní podíl

Toyota zvýšila prodeje o 16 procent. Hybridní modely drží 40procentní podíl
  • Za rok 2019 Toyota prodala 12 009 osobních a lehkých užitkových aut
  • Prodej hybridů vzrostl o devět procent na konečný 40procentní podíl
  • Nejprodávanější model v roce 2019 byla Toyota Corolla

Toyota má na českém trhu za sebou další rekordní rok. Množství objednaných vozů loni vzrostlo o 16 procent na historicky nejvyšší počet 12 009 osobních a lehkých užitkových aut. V rámci registrací získala Toyota 4 procenta trhu s 10 827 registrovanými vozy, což pro ni znamená celkové osmé místo.

V minulém roce se výrazně projevil také rostoucí zájem o hybridní vozy. Podíl prodávaných hybridů značky Toyota stoupl o devět procent na konečných 40 procent. U značky Lexus se již stabilně prodává devět z deseti vozů s hybridním pohonem.

Nárůst prodejů Toyota zaznamenala již čtvrtý rok v řadě. Rostli jsme navíc v situaci, kdy celkově český automobilový trh klesal. To je pro nás potvrzením, že zejména nová modelová řada dokázala oslovit širokou skupinu zákazníků, kteří volí moderní technologie, vysokou spolehlivost, nízké provozní náklady a také nízko emisní hybridní pohon. Tyto výhody si uvědomuje také čím dál více firemních zákazníků. Výhodou pro vstup do nového roku je neomezená nabídka modelů a pohonů, okamžitá dostupnost a plnění přísných emisních limitů již nyní. To dává jistotu neomezeného provozu a vysoké zůstatkové hodnoty všem, kteří si novou Toyotu právě pořídili a nebo tak učiní např. v roce 2020, " říká generální ředitel českého zastoupení značek Toyota a Lexus Martin Peleška.

Do pozice nejprodávanějšího modelu se v minulém roce vyhoupla Corolla s celkovým počtem 2 786 objednaných aut, následuje Yaris s 2 022 vozy a třetí je nová generace RAV4, kterou si objednalo 1 801 zákazníků. Nejprodávanějším Lexusem byl model RX, na který připadala téměř polovina nově objednaných vozů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze